Košarka

LeBron James: "U danim okolnostima Luke Walton napravio je odličan posao"

Marjan Kreševac • nedjelja, 17.11.2019.
LeBron James: "U danim okolnostima Luke Walton napravio je odličan posao"
Foto: EPA

Lakersi su imali turbulentnu prošlu sezonu protkanu nizom ozljeda ključnih igrača, konstantnim glasinama oko tradeova, ali glavna zvijezda Lakersa LeBron James smatra da je u takvim okolnostima trener Luke Walton odradio odličan posao na klupi...

Luke Walton prošlogodišnji trener Los Angeles Lakersa vratio se u grad gdje je proveo tri godine na klupi, ali ovoga puta u ulozi glavnog trenera Sacramento Kingsa. Nakon utakmice u kojoj su njegovi Kingsi pružili i više nego dostojan otpor Lakersima, Walton je zaradio pohvale od strane alfe i omege Lakersa, LeBrona Jamesa: "Luke Walton odradio je odličan posao, najviše što se moglo u danim okolnostima".

Nakon turbulentnog početka sezone, na Božić prošle godine Lakersi su bili na omjeru 20-14 nakon što su svladali aktualne prvake Golden State Warriorse, no u toj utakmici ostali su bez dva ključna igrača, ozlijedili su se James i Rajon Rondo i sezona je od tada krenula nizbrdo.

"Mislim da nitko nije mogao predvidjeti ozljede koje su nas zadesile, niti ja niti Luke. Kroz sve što nam se događalo obojica smo pokušali ostati pozitivni, s cijelim nizom mladih igrača uz pomoć nekolicine starijih, nije bilo lako", izjavio je James.

Nakon povratka u Staples Center po prvi puta u "protivničkoj" ulozi Walton je pokušao ostati smiren i izbjegavati razgovore i pitanja o svojoj prošlosti s Lakersima, ali ipak na takvu pohvalu glavne vedete morao je na neki način reagirati: "Slažem se u potpunosti s LeBronom". Kratak odgovor, ali kako je Walton rekao to je prošlost, a sav njegov fokus trenutačno je na Kingsima.

"LeBron je jedan od najvećih, ako ne i najveći igrač u povijesti ove lige i siguran sam da ga je jako zaboljelo propuštanje doigravanja u prošloj sezoni. No sada mislim da je na tom putu, on je vođa, a momčad ga slijedi. Igraju nevjerojatno dobro, a sve počinje s LeBronom i napad i obrana. LeBron izgleda i igra jako dobro", zaključio je ove međusobne hvalospjeve Walton.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!