Košarka

Šarić prvi skakač Sunsa u porazu od Celticsa, bez pobjede i Žižić i Hezonja

Branimir Korać • utorak, 19.11.2019.
Šarić prvi skakač Sunsa u porazu od Celticsa, bez pobjede i Žižić i Hezonja
Foto: EPA

Još trojica Hrvata bili su noćas na NBA parketima, ali sva trojica upisali su poraz. Najučinkovitiji bio je Dario Šarić no i on i Sunsi imali su napadački skromnu večer protiv Celticsa...

U dvoboju momčadi koje su donji dom lige i za koje ne trebate biti posebno hrabri da ustvrdite da neće biti niti blizu doigravanja, New York Knicksi svladali su Cleveland Cavalierse sa 123:105. Cavsi su bili dodatno oslabljeni neigranjem Kevina Lovea što je bio dodatni hendikep.

Dvoboj je bio jednosmjeran, Cavsi u potpuno podređenoj poziciji i New York je glatko slavio. Julius Randle predvodio je Knickse s 30 poena i sedam skokova, a Marcus Morris dodao je 23 poena i šest skokova. Kod Cavsa Kevin Porter ubacio je 18 poena, po 14 su dodali Collin Sexton i Alfonzo McKinnie, a Ante Žižić za 20 minuta dodao je pet poena (2/4 za dva, 1/2 slobodna) uz šest skokova.

Portland Trail Blazersi glatko su poraženi na gostovanju u Houstonu kod Rocketsa koji su slavili sa 132:108. Blazersi su u iščekivanju priključenja Carmela Anthonyja koji bi od utorka trebao biti u konkurenciji, a ovdje su se još držali dok Harden i Westbrook u drugoj dionici nisu prebacili u brzinu više nakon čega je sve išlo u jednom smjeru.

Harden je susret završio s 36 poena (5/10 trica), šest skokova i pet asistencija, Westbrook s 28 poena, 13 skokova i deset asistencija, a Clint Capela dodao je 22 poena i 20 skokova.

Kod Blazersa CJ McCollum upisao je 25 poena (5/12 trica) i pet skokova, Skal Labissiere 15 poena i šest skokova, a Damian Lillard 13 poena, 11 asistencija i šest skokova. Mario Hezonja za svega devet minuta zbog lakših problema s ozljedom ubacio je dva poena (1/1 za dva) uz pet skokova.

U utakmici na vrlo mali broj koševa Boston Celticsi u Phoenixu su bili bolji od Sunsa s 99:85. Sunsi niti u jednoj četvrtini nisu ubacili više od 23 poena i na kraju su morali priznati gostima pobjedu. Ricky Rubio jako je nedostajao i napad bez njega nije funkcionirao.

Jayson Tatum predvodio je pobjednika s 26 poena i 11 skokova, a 19 poena i pet asistencija dodao je Kemba Walker. Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 20 poena, Kelly Oubre 15 uz šest skokova, a Dario Šarić za 29 minuta devet poena (1/7 za dva, 2/6 za tri, 1/2 slobodna) uz deset skokova, tri asistencije i dvije osvojene lopte.

NBA:
New York Knicks - Cleveland Cavaliers 123:105
Houston Rockets - Portland Trail Blazers 132:108
Phoenix Suns - Boston Celtics 85:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!