Košarka

Učinak karijere Bogdana Bogdanovića u pobjedi protiv Sunsa, skroman nastup Šarića

Branimir Korać • srijeda, 20.11.2019.
Učinak karijere Bogdana Bogdanovića u pobjedi protiv Sunsa, skroman nastup Šarića
Foto: EPA

Sacramento Kingsi upisali su pobjedu protiv Phoenix Sunsa 120:116 u utakmici u kojoj je briljirao Bogdan Bogdanović, a hrvatski reprezentativac Dario Šarić nije bio na svojoj uobičajenoj razini...

Phoenix Sunsi opasno su zaprijetili u završnici povratkom u susret, ali Sacramento je izdržao i odnio potpuno zasluženu pobjedu 120:116. Uspavani ulazak u susret pokazao se kobnim za Sunse koji se nikako nisu uspjeli u potpunosti oporaviti, a kada su napokon proradili napadački, nisu uspjeli dovoljno toga obraniti i potpuno zaprijetiti.

Bogdan Bogdanović odigrao je utakmicu NBA karijere, uništio je Sunse s 31 poenom uz šut 4/5 za dva, 7/9 za tri, 2/2 s linije slobodnih bacanja. Tome je dodao i sedam asistencija te bio uvjerljivo prvo ime gostiju. Richaun Holmes pratio ga je s 20 poena i 15 skokova, a Cory Joseph dodao je 14 asistencija.

Dario Šarić nije briljirao. Odradio je 21 minutu, ali uz dosta skroman učinak od dva poena (1/3 za dva, 0/2 za tri) i tri skoka. Devin Booker ubacio ej 30 poena uz osam asistencija i pet skokova dok su po 20 poena dodali Kelly Oubre (osam skokova, pet osvojenih lopti) i Mikal Bridges (pet skokova).

LeBron James srušio je još jedan rekord i napravio ono što mu je nedostajalo u karijeri. Postao je prvi igrač u povijesti koji je ubilježio triple-double učinak protiv svih NBA momčadi.

Posljednji za taj doseg na popisu su mu ostali Thunderi, a James je u pobjedi Lakersa 112:107 upisao 25 poena, 11 skokova i deset asistencija. Osim njega sjajan je bio i Anthony Davis s 34 poena i sedam skokova. Kod Thundera Dennis Schröder s klupe je upisao 31 poen, a Danilo Gallinari dodao je 25 poena i šest skokova.

Warriorsi su došli do treće pobjede ove sezone slaveći u gostima kod Memphisa 114:95. Ozljedama poharani Golden State napokon je pronašao žrtvu i nakon serije poraza stigao do pobjede.

Alec Burks predvodio ga je s 29 poena i osam skokova, a 20 poena dodao je Glenn Robinson. Kod Memphisa Ja Morant je upisao 20 poena i šest asistencija, Dillon brooks 18 poena, a Jae Crowder 15 poena i 11 skokova.

NBA:
Sacramento Kings - Phoenix Suns 120:116
LA Lakers - Oklahoma City Thunder 112:107
Memohis Grizzlies - Golden State Warriors 95:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!