Košarka

Sjajni Bogdanović predstavljao noćnu moru za Timberwolvese, Jazzeri uzvratili za nedavni poraz

Branimir Korać • četvrtak, 21.11.2019.
Sjajni Bogdanović predstavljao noćnu moru za Timberwolvese, Jazzeri uzvratili za nedavni poraz
Foto: EPA

Utah Jazz stigao je do nove pobjede, ovaj put u gostima kod Minnesote Timberwolvesa. Slatka je to osveta Wolvesima za poraz koji su doživjeli svega dva dana ranije u Salt Lake Cityju...

Igrači često ističu kako je u NBA ligi jako dobra stvar što nemate previše vremena razmišljati o porazima i odmah dobivate priliku za ispraviti pogrešku. Upravo to dogodilo se Jazzerima koji su dva dana ranije kod kuće kiksali i izgubili od Minnesote Timberwolvesa i odmah dobili priliku za popravak te svladali u gostima upravo te Timberwolvese.

Bojan Bogdanović i Donovan Mitchell odradili su sjajan posao i nosili su Jazzere do pobjede 103:95. I u prošlom susretu Jazzere je predvodio Bogdanović, no ovdje je odigrao još kvalitetnije i domaćin nije pronalazio način kako ga zaustaviti.

Hrvatski reprezentativac boravio je na parketu 36 minuta i za to vrijeme je ubacio 30 poena (3/7 za dva, 6/11 za tri, 6/7 slobodna), dodao četiri skoka i tri asistencije. Ono što posebno puno znači, Bogdanović je upisao +/- čak +38 što mu je najbolji učinak u karijeri.

Mitchell ga je pratio s 26 poena i sedam skokova i napadački su njih dvojica bili ipak previše za Timberwolvese.

Velike probleme Jazzerima u prošloj utakmici stvarao je Karl-Anthony Towns vanjskim šutom, u Salt Lake Cityju ubacio je čak sedam trica, ovdje je pogodio tri manje, ali to je bilo sve što je napravio uz probleme s osobnim pogreškama. U velikoj mjeri izbjegao je bitku s Rudyjem Gobertom pod obručem, tamo gdje je Francuz najjači.

Inače, susret je prelomljen serijom 12:0 u zadnjoj dionici kada su Jazzeri stvorili razliku i nisu dopustili neke komplikacije u završnici.

Osim Bogdanovića i Mitchella, svakako treba istaknuti i Goberta koji je dodao 12 poena, 15 skokova i pet blokada. Kod Wolvesa Andrew Wiggins ubacio je 22 poena uz sedam skokova, ali i tricu 1/10. Towns je završio s 14 poena i 12 skokova.

NBA:
Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 95:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!