Nogomet

Burić prije Dinama: "Imamo plan, ali ga nećemo otkriti"

Matej Kačan • četvrtak, 21.11.2019.
Burić prije Dinama: "Imamo plan, ali ga nećemo otkriti"
Foto: Pixsell

U petak se na Maksimiru igra veliki dvoboj Dinama i Hajduka, a susret s medijima prije puta je imao trener Hajduka Damir Burić...

Trener Hajduka Damir Burić održao je konferenciju za medije prije polaska u Zagreb na veliki susret s Dinamom, a glavna tema bili su izostanci te reprezentativna pauza.

Dosta igrača Hajduka je igralo za svoje reprezentacije, a neki, poput Josipa Juranovića su to platili svojim zdravljem. Otegotna okolnost je i rani termin utakmice, veću petak nakon reprezentativnih obaveza.

"S jedne strane su momci u reprezentacijama dokaz našeg dobrog rada. Malo je neobično što je utakmica već u petak, a neki se još nisu vratili. Moramo iz ovoga izvući pouke i drugi put se bolje organizirati. Dobro smo se pripremili za derbi s onima koji su bili ovdje. Juranović sigurno ne ide na put, nema još ni Posavca, Bradarića, Jaira i Bulosa. Tu su Blagaić i Radić iz druge ekipe koji su zaslužili da budu s nama."

Utakmica s Dinamom je uvijek najteži ispit, ali moguće je da Nenad Bjelica izvede kombinirani sastav zbog Lige prvaka. Hajduk puca na drugo mjesto i Ligu prvaka te na tom putu treba svladavati i ovakve prepreke.

"Bez obzira na sastav koji Dinamo izvede to su sve klase, nema A i B ekipe. Pripremamo se na njihov najbolji sastav i to očekujemo. Hajduk je sastavio momčad koju je sastavio. Treba se optimizirati na nekim pozicijama, imali smo probleme koje smo riješili. Nitko nas nije prije sezone vidio u vrhu, tu su vidjeli Osijek i Rijeku. Tu smo gdje jesmo i želimo se tu zadržati, a neke ciljeve držimo među sobom. Imamo mali, kvalitetan i dobar kadar, a kada su igrači zdravi imamo više opcija. Kada se dogodi situacija kao sad, fali nam opcija. Najmlađa smo momčad u ligi, a jurimo za rezultatom. Nije lako pobjeđivati svaku utakmicu, a istovremeno podizati vrijednost mladih igrača."

Hajduk ima velikih problema s ozljedama i kartonima pa je treneru postavljeno mnogo pitanja o konkretnim situacijama i opcijama.

"Želimo rješavati probleme, samo sa svojim radom smo došli do ove situacije. I prije prve utakmice s Dinamom su nedostajali Posavec i Caktaš pa smo uspjeli pobijediti. Mi odgajamo igrače u duhu fair-playa. Nejašmić izbaci loptu u aut, a Jairo dobije žuti. To su stvari koje bi se trebale nagraditi, a ne kazniti. Mijenjanje podloge ima ulogu u ozljedama. Pokušavamo neke igrače maknuti da odrade samo djelomične treninge, ali ne uspijemo uvijek. Imam svoje opcije za desni bek, a vi se igrajte malo. Razmišljamo u drugom pravcu."

"Imamo plan, ostavljamo ga za petak. Situacija oko Nejašmića je još otvorena, kad se vratio iz reprezentacije bio je na terapijama. Bolje je i bilo bi lijepo da igra, ali moramo čekati što će doktori reći. Hamza još nije došao u Split, u Zagrebu je, toliko su teška ta putovanja. U Zagrebu radi s jednim našim trenerom. Jradi je odigrao 15 minuta za Libanon, već je odradio trening s nama. Moguć je i 3-5-2 sastav. Tko će biti kapetan umjesto Juranovića ćete saznati sutra."

Dinamo je jak, ali Hajduk uvijek u ovakvim utakmicama želi pobjedu.

"Dinamo ima širok kadar igrača fenomenalne klase. Mogu dosta varirati i igrati različite sustave. Dinamo igra Ligu prvaka, a Olmo i Petković pokazuju visoku kvalitetu. Pobjeda je uvijek pobjeda kad igraš protiv rivala. S druge strane, kada pogledamo protiv koga Dinamo igra u Ligi prvaka, onda kažeš da bi i remi bio "vau". Straha nemamo, dat ćemo sve od sebe."

Hajduk leži na drugom mjestu ljestvice te je dosta blizu Dinamu, a ipak ima samo jednog A reprezentativca. Burić na to gleda drugim očima.

"Imamo trojicu igrača koji su dio reprezentacije. Bradarić je bio u Rusiji, Caktaš je bio pozvan, Juranović je tu. Reprezentacija ima veliku kvalitetu i to su internacionalne klase. Nema straha za budućnost s ovim igračima koje Hrvatska ima. Velika je konkurencija, vidjet ćemo tko će iskočiti, dosta mladih se priključilo reprezentaciji. Mi možemo kazati da je Vlašić naš, ja sam radio s njima. Mi bi htjeli da bude još Vlašića, moramo raditi na tome."

Utakmica Dinama i Hajduka na rasporedu je u petak u 18 sati na Maksimiru.

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!