Košarka

Šibenčani dočekuju Split: "Split je ABA ligaš, ima kontinuitet i očekujem puno težu utakmicu nego protiv Zadra"

Branimir Korać • četvrtak, 21.11.2019.
Šibenčani dočekuju Split: "Split je ABA ligaš, ima kontinuitet i očekujem puno težu utakmicu nego protiv Zadra"
Foto: Pixsell

U petak od 18 sati na Baldekinu gostuje Split u jednoj od zanimljivijih utakmica devetog kola HT Premijer lige. Domagoj Bašić i Edi Dželalija očekuju vrlo težak posao...

Iskusni Domagoj Bašić smatra kako Šibenčani moraju odigrati još bolje nego protiv Zadra ako misle do pobjede u susretu sa Splitom.

"Pobijedili smo Dubravu u Vukovaru, nije bilo lako. Tijekom dana cijelo vrijeme smo obilazili grad i vidjeli te strahote i nije bilo lako iz toga se prebaciti na parket i igrati utakmicu. Mučili smo se do treće četvrtine, ali uspjeli smo prelomiti utakmicu. Sada nam dolazi Split, ekipa koja je sigurno u Top 3 u našoj ligi. Ima širinu na svim pozicijama i neće biti ništa lakše nego protiv Zadra, moramo odigrati još bolju utakmicu da bi pobijedili na domaćem parketu, vjerujem da smo spremni i da ćemo to ostvariti", kaže Domagoj Bašić.

Došao je novi trener i treba vremena da stvari sjednu na svoje mjesto.

"Naravno da nismo još dosegnuli neki vrhunac jer nije bilo dosta vremena, ali vjerujem da idemo u dobrom smjeru i da smo to pokazali u proteklim utakmicama."

Split u gostima ne briljira, a Bašić smatra kako će parket na Baldekinu biti prednost njegove momčadi.

"Naš domaći teren je prednost protiv svih, oni igraju na dvije fronte i nemaju previše vremena za pripremu i probat ćemo tu naći neku našu šansu. Jakov je još uvijek odsutan, ali Dašić se vraća i puno će nam pomoći u ovoj utakmici."

Edi Dželalija očekuje vrlo tešku utakmicu protiv protivnika koji je trenutno u boljoj situaciji nego što je bio Zadar kada je dolazio u Šibenik.

"Pobijedili smo, razlika je bila prevelika na kraju jer je Dubrava bila korektan protivnik. Igrali su mladi igrači i to smo ostvarili, odali smo počast braniteljima uz naše navijače kojima se zahvaljujem što su došli u velikom broju. Dojam je na neke utjecao pa su bili pod ručnom kočnicom. S Dubravom smo definitivno igrali šah koji se odužio. Zadar nam može biti neko mjerilo kako smo igrali energetski, ali tu smo utakmicu izgubili. Bio sam malo žalostan jer smo igrali dobro, a nismo nagrađeni. Ne mogu garantirati da ćemo igrati na toj energiji jer je bilo dosta igrača pod virozom i još ne znam ni tko će moći igrati. Split je ABA ligaš koji je u Top 3 ekipe, ima kontinuitet i očekujem puno težu utakmicu nego protiv Zadra. Očekujem da ćemo energetski dati više nego protiv Dubrave, ali ne mogu garantirati da će biti kao protiv Zadra. Trenutno smo na nekih 50 posto što se tiče kondicije, igre i taktike. Opasni su s visokih pozicija gdje su Bajo, Kedžo i Rikić, vanjska dva krilna igrača Gabrić i Marčinković te vanjska linija s Perkovićem, Kalajžićem i dva Amerikanca."

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!