Košarka

Hezonja i Šarić za zaborav, porazi Blazersa i Sunsa, Antetokounmpo moćan s novim triple-doubleom

Branimir Korać • petak, 22.11.2019.
Hezonja i Šarić za zaborav, porazi Blazersa i Sunsa, Antetokounmpo moćan s novim triple-doubleom
Foto: EPA

U noćašnjem programu u NBA ligi odigrana su samo dva susreta. Na parketu su bili Dario Šarić i Mario Hezonja, ali obojica su poraženi...

Portland Trail Blazersi bili su prežaljeni već kada su krenuli prema Wisconsinu. Na ovaj put otišli su sa svom silom problema. Pau Gasol shvatio je kako oporavak stopala ide vrlo sporo i odlučio je raskinuti ugovor s Portlandom.

Damian Lillard ima problema s leđima, Hassan Whiteside sa svom silom sitnijih ozljeda, Zach Collins oporavlja se od operacije, a Jusuf Nurkić od loma noge. Nitko od njih nije mogao igrati i ako se doda Carmelo Anthony koji se tek vraća nakon jednogodišnje stanke, jasno je u kakvim problemima je Portland bio.

Tako okrnjen došao je u goste snažnim Bucksima i iako je izgubio, ostavio je onaj fajterski dojam koji mu u konačnici ipak malo znači.

Bucksi su u utakmicu krenuli šutom 7/7 iz igre, od čega 3/3 za tricu te su poveli 17:6 i do kraja susreta Portland nije nijednom stigao do vodstva, Bucksi su imali pod kontrolom situaciju na parketu.

Eric Bledsoe ubacio je 30 poena uz šest asistencija, a Giannis Antetokounmpo 24 poena uz 19 skokova i 15 asistencija. Kod Portlanda CJ McCollum ubacio je 37 poena (5/10 za tricu) uz deset asistencija i šest skokova, Skal Labissiere dodao je 22 poena, 12 skokova i pet blokada, a Melo je završio s 18 poena (3/10 za dva, 3/5 za tri, 3/4 slobodna), sedam skokova i četiri asista.

Mario Hezonja? Minutaža je u opadanju i uloga nikakva. Igrao je najmanje, samo deset minuta i za to vrijeme napravio četiri osobne pogreške i uhvatio jedan skok bez ijednog pokušaja prema košu.

Poraz su upisali Phoenix Sunsi koji su izgubili kod kuće od New Orleans Pelicansa 124:121. Ipak lakše izborena pobjeda Pelicansa nego što rezultat pokazuje.

20 sekundi prije kraja vodili su gosti s plus devet, a onda u samoj završnici Cameron Johnson smanjuje na 124:121, no napada za poravnanje nije bilo.

Brandon Ingram ubacio je 28 poena uz osam skokova i pet asistencija, JJ Redick 26 poena uz pet skokova, a Jrue Holiday 23 poena uz devet asistencija.

Kod Sunsa Kelly Oubre imao je 25 poena i šest skokova, a Devin Booker 19 poena uz sedam asistencija. Dario Šarić za 16 minuta ubacio je pet poena (0/2 za dva, 1/3 za tri, 2/2 slobodna) uz pet skokova.

NBA:
Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers 137:129
Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 121:124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!