Nogomet

Burić nakon boda: "Kod nas nikad nema mira, bod je dokaz vjere ekipe"

Matej Kačan • petak, 22.11.2019.
Burić nakon boda: "Kod nas nikad nema mira, bod je dokaz vjere ekipe"
Foto: FaH

Trener Hajduka Damir Burić je nakon 1:1 remija na Maksimiru protiv Dinama mogao biti zadovoljan rezultatom, a malo manje s igrom...

Nakon utakmice u kojoj se Hajduk konstantno branio te je opasno visio u prvoj fazi, remi nikako ne može razočarati stratega Hajduka Damira Burića. Kako je i kazao u najavi utakmice, bod na Maksimiru je "vau", a Hajduk je ipak izdržao te drži priključak za Dinamom i nakon ovog gostovanja.

"Jako sam zadovoljan s bodom, posebno jer su nas mučili ogromni problemi sa sastavom te treningom, radom i pripremom utakmice. Tako smo i izgledali u prvih 20-25 minuta gdje smo imali puno sreće. Dinamo je tu pokazao koliko je kvalitetan, Olmo i Petković su uvijek bili u međuprostoru. Kod nas nije bilo pritiska na loptu te nismo bili organizirani u prvom poluvreenu i zato su se događala ta proigravanja i šanse. U drugom poluvremenu smo se popravili, ali ne dovoljno da budemo zadovoljni igrom. Možemo još i bolje, a dobro je da smo sretno i spretno uzeli bod."

Burić je iznenadio sastavom kad je u prvih 11 uvrstio Josipa Bašića na desni bok i Anthonyja Kalika u sredinu, ali su obojica odradila svoj posao vrlo korektno.

"Bašić imao dobrih trenutaka iako dugo nije igrao te je ispred sebe imao igrača koji ni svoju poziciju nije dobro pokrivao. Imao je problema s Oršićem u prvom poluvremenu jer dugo nije igrao, ali drugo poluvrijeme je bilo puno bolje, uz pravi trening vjerujem da će to sigurno biti na pravoj razini već protiv Rijeke."

"Kalik je odigrao jako dobro i agresivno. Šteta zbog žutog kartona jer je drugo poluvrijeme bio na rubu. Odigrao je dobru utakmicu, isto tako je dobar bio i Jurić u sredini koju je držao s Caktašem koji je tu bio kreator. S našim mogućnostima pokušali smo izvući maksimum, Dinamo je ipak ekipa koja igra Ligu prvaka."

Dinamo je imao veliku dominaciju, a najzaslužniji za održavanje pozitivnog rezultata svakako je bio vratar Marin Ljubić koji je nedavno prolazio dramu oko potpisa novog ugovora.

"Ljubić je svakako bio prvo ime susreta. Pokazao je mirnoću i dobre reakcije. To više nije iznenađenje te smo zadovoljni što je potpisao novi ugovor. Nije on bio potjeran u drugu ekipu nego je to bila stvar pregovora. Direktor Bjelanović se odlučio da Ljubić ide u drugu momčad dok se ne potpiše novi ugovor. Vratili smo ga jer ima perspektivu i jer smo imali potrebu za vratarom, a dogovor je bio postignut. Potvrdio je danas onu formu s kojom je stao protiv Dinama u Splitu, potvrdio je svoje znanje i kvalitetu."

Ovaj bod jako puno znači za Hajduk koji je još neporažen od Dinama ove sezone.

"Bod je dokaz vjere ove momčadi da može igrati protiv ovako jakog protivnika. Mi nemamo širinu i kvalitetu kao Dinamo da možemo mijenjati. Nama su bitni izostanci Juranovića, Jaira i Bradarića. Danas bi s njima bili drugačija momčad, kvalitetnija i bolja. Nadam se da ćemo kroz ovaj tjedan za Rijeku odraditi dobre pripreme i imati dobru momčad na raspolaganju."

Na pitanje što mu osobno znači ovaj remi i donosi li mu mir, Burić je imao posebno znakovit odgovor.

"Nikad nema mira kod nas. Izvlačimo maksimum iz ovoga što imamo. Opet ponavljam da nitko ne bi stavio kunu na nas da ćemo biti u vrhu, a sad kad smo drugi svi žele da budemo prvi. Mi vjerujemo u sebe te radimo i imamo svoje ciljeve."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!