Vodeni sportovi

Sinkovići još jednom proglašeni najboljom veslačkom posadom svijeta

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 22.11.2019.
Sinkovići još jednom proglašeni najboljom veslačkom posadom svijeta

Svjetska veslačka organizacija FISA proglasila je braću Sinković najboljim veslačima svijeta. Sinkovićima je ovo drugi put da su izabrani za najbolje...

Na svečanoj dodjeli nagrada u Londonu, svjetski prvaci u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara, Martin i Valent Sinković izabrani su za najbolju mušku posadu 2019. godine! Ovo je još jedno veliko priznanje za europske, svjetske i olimpijske pobjednike, braću Sinković, koji su ponovo dokazali da su njihov rad i rezultati prepoznati u cijelom svijetu.

„Presretni smo zbog nagrade jer je ovo velika potvrda koliko vrijedimo u svijetu. Možda je najveća potvrda za to što smo prešli u novu disciplinu te smo i tu smo uspjeli obraniti svjetsku titulu“, rekao je Valent Sinković.

Izvrsnost braće Sinković već je 2016. godine službeno priznata od strane Svjetske veslačke federacije kada su Martin i Valent proglašeni najboljom muškom posadom, dok je trener Nikola Bralić za najboljeg veslačkog trenera na svijetu izabran 2015. godine.

„Stvarno je velika čast kada te svjetska organizacija u tvom sportu izabere za najbolju posadu u svijetu i to u dvije različite discipline. Prepoznali su naše rezultate, to je velika stvar i velika motivacija za Olimpijske igre. Sada treniramo jako za Tokio da pokušamo i u dvojcu bez kormilara osvojiti najsjajnije odličje te tako ispisati povijest veslanja“, rekao je Martin Sinković.

FISA nagrade za najbolje u 2019. godini dodjeljuje u sedam kategorija i to za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju para-veslačku posadu, najboljeg trenera te posebne nagrade za doprinos veslanju kao sportu, za sveučilišnog veslača koji je pokazao temeljne vrijednosti veslanja u svim aspektima života i svjetska nagrada za veslanje za održivost. Najbolje veslačke posade i trenere kandidirali su gledatelji, zaljubljenici u veslanje i mediji, a zatim su finalisti na temelju kandidature izabrani od strane FISA vijeća. Uz braću Sinković u konkurenciji za mušku posadu godine, našle su se još reprezentacija Kine, Njemačke, Irske i Nizozemske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!