Zimski sportovi

Kristoffersenu prvi slalom sezone, Zubčić izveo sjajan pothvat

Petar Jenjić • nedjelja, 24.11.2019.
Kristoffersenu prvi slalom sezone, Zubčić izveo sjajan pothvat
Foto: EPA

Prvi muški slalom nove skijaške sezone bio je na rasporedu u finskom Leviju, a pobjednik je Norvežanin Henrik Kristoffersen. Za hrvatsko skijanje nema zime jer su u prvih 20 plasirana tri Hrvata...

Norvežanin Henrik Kristoffersen pobjednik je prvog slaloma sezone. Norvežanin je do pobjede došao u susjednoj Finskoj, na skijalištu u Leviju. Kristoffersen je nakon prve vožnje bio četvrti, a sedmo vrijeme druge vožnje bilo mu je dovoljno za pobjedu.

Pomogle su mu slabe druge vožnje Švicarca Zenhaeuserna te Francuza Noela, kao i odustajanje Britanca Rydinga. Drugi na postolju bio je baš Noel s devet stotinki zaostatka, a postolje zatvara Daniel Yule s 18 stotinki slabijim ukupnim vremenom.

Sjajne vijesti stižu iz Levija i za Hrvatsko skijanje. Filip Zubčić je u utrku krenuo sa startnim brojem 70 te je doskijao do 29. mjesta u prvoj vožnji. U drugoj vožnji je iskoristio dobro stanje staze te je sa sjajnim trećim vremenom skočio na ukupno 16. mjesto prvog ovosezonskog slaloma.

Hrvatska je imala još dva predstavnika u prvih 20 za sjajan dan. Elias Kolega je u prvoj vožnji bio 10., a Istok Rodeš 12., ali su u drugoj vožnji nešto sporije i sigurnije ušli u strminu na srednjem dijelu staze gdje se lomio rezultat. Tako su obojica zaradila bodove, ali je Rodeš na kraju 14., a Kolega 19.

Svjetski skijaški kup, Levi (FIN), slalom (M):
1. Henrik Kristoffersen (NOR) 1:48.55
2. Clement Noel (FRA) +0.09
3. Daniel Yule (SUI) +0.18
...

14. Istok Rodeš (CRO) +1.17
16. Filip Zubčić (CRO) +1.23
19. Elias Kolega (CRO) +1.35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cimbo24.11.2019. u 17:07
    Ajd biti ce zanimljiva zima
    cimbo