Tenis

Rafael Nadal u Madridu donio Španjolskoj Davis cup naslov

Matej Kačan • nedjelja, 24.11.2019.
Rafael Nadal u Madridu donio Španjolskoj Davis cup naslov
Foto: EPA

Tenisači Španjolske prvaci su novog, reformiranog Davis cupa. S 2:0 je Španjolska u finalu bila bolja od Kanade...

Rafael Nadal je pobjedom nad Denisom Šapovalovom donio svoj peti Davis cup trofej svojoj Španjolskoj. Nadal je s 2:0 u setovima završio posao koji je u prvom meču započeo Bautista Agut protiv Felixa Auger-Aliassimea.

Agut nije bio s reprezentacijom u četvrtfinalu i polufinalu zbog smrti oca, a vratio se u finalu i sa 7:6 i 6:3 donio prvi bod Španjolskoj. U prvom setu svatko je čuvao svoj servis, a Agut je u tie-breaku pri 3:3 uzeo četiri poena za redom i riješio prvi set.

U drugom setu Agut uzima servis u drugoj igri, a Kanađanin vraća istom mjerom za 3:2. No, Agut je zadržao mirnoću i odmah vraća prednost za 4:2 te završava meč sa sigurnih 6:3.

Nakon toga došao je red na Nadala i Šapovalova, a nejveći španjolski igrač ikad nije propustio šansu da svojoj zemlji priušti novu radost. U prvom setu dovoljan je bio break za 4:2 i uvjerljivih 6:3.

Drugi set je donio veću dramu, a otišlo se u trinaestu igru. Tamo je Šapovalov pružio veliki otpor te je Nadal trebao ići čak do 9:7 za rješenje susreta i španjolski naslov. Španjolska je tako na domaćem terenu u Madridu uzela prvi Davis cup u novom izdanju, a Nadalu je ovo peti naslov.

Davis cup, finale: Španjolska - Kanada 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!