Košarka

Sjajan nastup Darija Šarića i učinak karijere protiv Jokića i Millsapa

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.11.2019.
Sjajan nastup Darija Šarića i učinak karijere protiv Jokića i Millsapa
Foto: EPA

Phoenix Sunsi nisu uspjeli upisati pobjedu protiv Denver Nuggetsa, ali Dario Šarić mogao je biti itekako zadovoljan svojim nastupom. Bio je jedan od najboljih igrača Sunsa uz rekordan broj uhvaćenih skokova...

Phoenix Sunsi poraženi su na gostovanju u Denveru kod Nuggetsa sa 116:104, a susret je bio izjednačeniji nego što to rezultat govori. Odluka je pala u zadnjoj dionici, a odličnu utakmicu kod gostiju odradio je Dario Šarić.

Šarić je za 33 minute na parketu ubacio 18 poena (3/5 za dva, 4/6 za tri) i uhvatio 17 skokova čime je za dva skoka popravio najbolji učinak u karijeri. Učinak je mogao biti i dosta bolji, ali Devin Booker je dosta solirao, a nije ga išlo, Elie Okobo nije imao baš najbolji pregled igre i u niz navrata Šarić se "polomio" mašući rukama apsolutno sam na trici, no lopta je otišla na drugu stranu ili se igrač zabio pod koš.

Nuggetsi su na kraju ipak odnijeli pobjedu uz kvalitetnu igru u drugom poluvremenu pri čemu su se isticali Jamal Murray, Will Barton i Paul Millsap.

U trećoj dionici Nuggetsi su se vratili iz minusa predvođeni Bartonom koji je upisao 12 od svojih 22 poena u tom razdoblju i tu se utakmica počela okretati na stranu Nuggetsa.

Sunsi su bili hendikepirani neigranjem DeAndrea Aytona koji je još uvijek pod suspenzijom, te ozlijeđenih Aarona Baynesa i Rickyja Rubija.

Osim Šarića, kod Sunsa su se istaknuli i Cheick Diallo s 22 poena i šest skokova te Okobo sa 16 poena.

Kod Nuggetsa Millsap je završio s 23 poena i pet skokova, a po 22 poena dodali su Murray (sedam skokova) i Barton (osam skokova). Nikola Jokić ostao je na tek devet poena, ali uz 13 skokova.

NBA:
Denver Nuggets - Phoenix Suns 116:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!