Nogomet

Robert Lewandowski postavio je večeras neke nove rekorde

Petar Jenjić • srijeda, 27.11.2019.
Robert Lewandowski postavio je večeras neke nove rekorde
Foto: EPA

Napadač Bayerna Robert Lewandowski postigao je četiri pogotka protiv Crvene zvezde u 14 minuta te ponovno pokazao o kakvoj se igračkoj klasi radi...

Priča ove večeri definitivno je Robert Lewandowski koji je oduševio nogometni svijet s četiri pogotka Crvenoj zvezdi u razmaku od 14 minuta.

Da budemo precizniji, 14 minuta i 31 sekundu čime je postavio rekord cijelog natjecanja. Drugi puta u karijeri tako je zabio četiri gola na jednoj utakmici Lige prvaka, a prvi puta to je napravio u dresu Borussije Dortmund protiv Real Madrida 2013. godine. Samo je Leu Messiju za nogom pošlo da postigne četiri gola u više navrata na jednoj utakmici.

Poljski napadač trenutno je na deset golova u pet utakmica ove sezone u Europi, a na 27 golova u 20 nastupa ove sezone. Kada na to nadodamo cijelu kalendarsku godinu te nastupe i za klub i za reprezentaciju, dolazimo do 51 gola u 53 utakmice.

Isto tako, postavio je i klupski rekord Bavaraca jer je stigao do 46 golova u Ligi prvaka. Osim rekord za najbrža četiri gola u Ligi prvaka, drži i rekord u Bundesligi, u onoj već opjevanoj utakmici kada je zabio pet u 11 minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!