Košarka

Aco Petrović stoji na putu Hrvatskoj do Olimpijskih igara u Tokiju

Branimir Korać • srijeda, 27.11.2019.
Aco Petrović stoji na putu Hrvatskoj do Olimpijskih igara u Tokiju
Foto: EPA

Održan je ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju, a hrvatska košarkaška reprezentacija neće imati lagan posao. U skupini je dobila Tunis i Brazil dok su joj na putu još i Rusija, Njemačka i Meksiko...

Hrvatski košarkaši na turniru u Splitu tražit će mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Posao neće biti jednostavan, ali moglo je biti i puno teže.

U Splitu će reprezentacije biti podijeljene u dvije skupine s po tri sudionika, a prva dva iz skupine prolaze u polufinale te se križaju s reprezentacijama iz druge skupine. Samo pobjednik turnira odlazi u Tokio.

Hrvatska će u Splitu biti u skupini B S Brazilom kojeg vodi Aco Petrović, vrlo neugodnom reprezentacijom s kojom će Bogdanović i društvo imati pune ruke posla te s Tunisom koji nije loš, ali ipak je kvalitetom ispod Hrvatske i Brazila.

Favoriti iz druge skupine za prolazak u polufinale su Njemačka i Rusija, također snažne reprezentacije, ali ne i nepobjedive. Treći sudionik skupine je Meksiko koji bi ipak trebao biti autsajder u ovom društvu.

Hrvatska je tako dobila protivnike koje mora ozbiljno shvatiti, ali protiv svih ima šanse i sa svim može igrati. Moglo je biti i dosta neugodnije, dovoljno je pogledati kanadsku skupinu gdje su domaćini koji će biti, navodno, sa svim svojim NBA zvijezdama, već u skupini s Grčkom koju bi trebao predvoditi Giannis Antetokounmpo. U drugoj skupini prijete im Česi i Turci.

Beograd

Grupa A: 1. Dominikanska Republika 2. Novi Zeland 3. Srbija

Grupa B: 1. Portoriko 2. Italija, 3. Senegal

Kaunas:

Grupa A: 1. Litva, 2. Južna Koreja, 3. Venezuela

Grupa B: 1. Poljska, 2. Slovenija, 3. Angola

Split:

Grupa A: 1. Njemačka, 2. Rusija, 3. Meksiko

Grupa B: 1. Tunis, 2. Hrvatska, 3. Brazil

Victoria:

Grupa A: 1. Grčka, 2. Kina, 3. Kanada

Grupa B: 1. Urugvaj, 2. Češka, 3. Turska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

ABA ligaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!