Nogomet

Gasperini: "Pokazali smo da pripadamo Ligi prvaka"

Matej Kačan • srijeda, 27.11.2019.
Gasperini: "Pokazali smo da pripadamo Ligi prvaka"
Foto: FaH

Vrlo zadovoljan je bio Gian Piero Gasperini nakon pobjede Atalante nad Dinamom. Jedina je zamjerka to što pobjeda nije bila uvjerljivija...

Atalanta je nakon velike 2:0 pobjede nad Dinamom i dalje u igri za nastavak sudjelovanja u europskim natjecanjima, a i u domaćoj ligi igra sve bolje. Vrlo je to važno za Gian Piera Gasperinija koji kao trener želi da njegova ekipa uvijek pokazuje sve što može i zna.

"Polako dajemo smisao svojoj sezoni u Ligi prvaka i pokazujemo da pripadamo ovdje. Rezultat je čak i neuvjerljiv s obzirom na to koliko smo dominirali. Svakako bi bili sretniji da smo postigli još koji pogodak, ali važno je da smo pobijedili i pokazali da je 4:0 na Maksimiru bila iznimka. Pokazali smo da nam je mjesto u Ligi prvaka."

Gasperini nije mogao stati s pohvalama za svoju ekipu, a posebnu pozornost su dobili Gomez i Muriel kao strijelci.

"Ovakve večeri znače mnogo za igrače. Željeli smo pokazati svima što možemo, baš kao i u domaćoj ligi. Želimo da igrači puput Papua podignu razinu svoje igre u ovakvim situacijama. To smo i uspjeli, cijela momčad je odigrala odlično. Muriel je odigrao dobro. S obzirom na to kako Dinamo igra, trebao nam je klasični napadač kao referentna točka napada. Možda je mogao postići još koji pogodak, ali je ulazio u prostore i ugrožavao obranu Dinama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!