Vodeni sportovi

Mogić: "S plivanjem sam krenuo kao dijete, a danas sam presretan jer je plivanje moj izbor"

Sportnet • četvrtak, 28.11.2019.
Mogić: "S plivanjem sam krenuo kao dijete, a danas sam presretan jer je plivanje moj izbor"
Foto: FaH

Jedna od temeljnih sportskih disciplina olimpijskih igara u snažnom je fokusu medija i javnosti. Plivanje je više od sporta...

Hrvatski plivački savez intenzivno radi na promociji plivanja kao iznimno važnog sporta već duže vrijeme iako je trenutno razdoblje u kojem su naši najuspješniji plivači, Franko Grgić i Marin Mogić, postigli uspjehe svjetskih razmjera dodatno pridonijelo važnosti. Upravo regionalna, a još više međunarodna plivačka natjecanja pravi su magnet za gledatelje svih dobnih skupina. Međutim, oduševljenje plivanjem nije samo stvar prestižnih natjecanja nego je plivanje bitno jer stvara zajedništvo, pospješuje zdravlje i svijest za fair playom.

„Veliko mi je zadovoljstvo ustanoviti da je plivanje sve više aktualno i cijenjeno u našem društvu. Ulažemo iznimne napore kako bismo plivanje približili javnosti te naravno u tome trebamo potporu i Vlade RH koju smo i dobili proračunom za 2020. godinu. Posebno smo zahvalni premijeru Plenkoviću kao i dr.sc. Krešimiru Šamiji, zamjeniku državne tajnice Središnjeg državnog ureda za pokazano razumijevanje i prepoznavanje plivanja kao vrhunskog sporta. Projekti poput Hrvatska pliva jako su važni baš kao i cjelokupna promocija plivanja. Ponosan sam na rad svih trenera, plivača i njihovih obitelji“, rekao je predsjednik HPS-a Vladislav Veselica.

Najuspješniji trener plivača, Mate Ružić, zaslužan je svojim radom i upornošću za uspjeh naša dva najuspješnija plivača Grgića i Mogića koji se spremaju za OI u Tokiju. „Iako sam ovako vidljiv uspjeh postigao tek sa sjajnim dečkima Marinom i Frankom, moj put je daleko duži i kroz njega sam učio i kroz pogreške. Velika je čast i uspjeh sudjelovati na OI“, izjavio je Mate Ružić iz Splita.

Marin Mogić, jedan od dva sigurna putnika na OI u Tokio, fokusiran je mladić koji je od svoje šeste godine posvećen plivanju. „S plivanjem sam krenuo kao dijete, a danas sam presretan jer je plivanje moj izbor i znam da se ogromni trud uvijek isplati. Veselim se Olimpijskim igrama, ali i svim drugim natjecanjima. Iako ja kao mali nisam imao tada aktualne uzore u plivanju drago mi je da se sve više osoba, a posebno djece počinje baviti ovim sportom“, rekao je Marin Mogić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!