Nogomet

Danci doveli lažnog nogometaša, a sad ga tuže

Matej Kačan • četvrtak, 28.11.2019.
Danci doveli lažnog nogometaša, a sad ga tuže
Foto: Pixsell

Danski klub Viborg FF našao se u nesvakidašnjem skandalu. Naime, Danci su doveli nizozemskog nogometša kojeg nikad nisu vidjeli kako igra, a ispostavilo se da čovjek uopće nije profesionalni nogometaš...

Bizarne vijesti stižu nam iz Danske. Kako prenosi Eurosport, Viborg je u listopadu doveo izvjesnog Bernia Verhagena koji je prethodno navodno igrao za Audax Italianu u Čileu. Već nakon prvog treninga povučen je s terena jer, kako navodi Viborg, pokazao je očit nedostatak nogometnih vještina.

Viborg je zato danskoj policiji podnio prijavu zbog prijevare, krađe identiteta i krivotvorenja dokumenata. Osim toga, Verhagen je već otprije poznat organima reda jer je bio uhićen zbog nasilja nad djevojkom, pljačke te prijetnji svjedocima, no Verhagenov odvjetnik poriče te optužbe kojima se Verhagen tereti.

Službeni Viborg tvrdi da Verhagena zastupa menadžerska agencija Stellar Group te da je čovjek koji se predstavljao kao član agencije kontaktirao klub. Taj neimenovani čovjek je Viborgu rekao kako Verhagen u siječnju ide igrati u Kinu te da mu treba klub u kojem bi u međuvremenu održavao formu.

U Verhagenovom životopisu stoji da je osim Audax Italiana igrao i u Dinamo-Autu u Moldaviji te u Cape Townu u JAR-u. No, na Transfermarktu ne postoje nikakvi zapisi ni statistike iz Čilea, a trener moldavske ekipe Igor Dobrovolski tvrdi da u životu nije čuo za Verhagena.

Vlasnik Cape Towna John Comitis je za Reuters kazao kako je Nizozemac bio blizu dolaska, ali su i u JAR-u shvatili da nešto smrdi te mu nisu ponudili ugovor. Stellar grupa nije komentirala ove navode i optužbe.

U svakom slučaju, jedna bizarna situacija pokušaja prijevare, a još je bizarnije da su iz Viborga potpisali igrača za kojeg nikad nisu čuli niti su ga vidjeli kako igra. Vidjet ćemo kako će se ovaj slučaj rasplesti.

FOTO: Dusko Marusic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!