Nogomet

Burić pred Rijeku: "Ispred njih smo i želimo da razlika bude veća"

Petar Jenjić • petak, 29.11.2019.
Burić pred Rijeku: "Ispred njih smo i želimo da razlika bude veća"
Foto: Pixsell

Trener Hajduka Damir Burić najavio je utakmicu protiv Rijeke koja stiže koncentrirana i željna stvaranja pobjedničkog niza. Kazao je da znaju što može, ali da prije svega trebaju biti usredotočeni na sebe...

Nova zahtjevna utakmica je pred Hajdukom koji u nedjelju od 17:30 sati dočekuje Rijeku. Trener Damir Burić imat će poteškoća sa sastavljanjem momčadi. Nema Posavca i Bradarića, dok zbog kartona tu nisu Ismajli, Kalik i Juranović. Neki igrači imaju lakše ozljede, ali nema ozbiljnijih problema.

Trener Hajduka nakon toga osvrnuo se na sljedećeg protivnika koji je visoko slavio u Zaprešiću prošlo kolo.

"Vidjeli smo u Zaprešiću da su jako kvalitetni u realizaciji. Ima dosta iskusnih igrača poput Gorgona, Andrijaševića, Čolaka i Murića. Dobra je i kvalitetna momčad, a i prije prvenstva svi su je vidjeli kao jednu od vodećih. Mi smo ispred njih i želimo da razlika bude veća."

"Nakon pobjede protiv Intera sigurno je su koncentrirani i željni. Znamo što može, ali najvažnije je da se usredotočimo na sebe. Ima još puno stvari koje trebamo odraditi. Možemo očekivati utakmicu punu tempa, agresije i tranzicije. Oni su s drugim trenerom druga momčad, jako su neugodni u napadačkoj tranziciji i kod prekida. Moramo napraviti dobar balans između defenzive i ofenzive i biti dobro organizirani. Protiv Dinama neke mi se situacije u prvom dijelu nisu svidjele. Nadam se da će ovaj put naša koncentracija i organizacija biti na puno većoj razini."

Momčad je bez ijednog nastupa napustio Ivan Bulos.

"Ima puno stvari koje su se dogodile, ne bih ulazio u detalje. Moramo gledati prema naprijed, kao i Ivan. Njemu je najvažnije zdravlje, mi mu želimo sve najbolje."

Pobjedom bi se učvrstilo drugo mjesto.

"Utakmica je važna, ali takve su sve. Rijeka je jako neugodna i u stanju je odigrati jako brzu kontru. Zahtjevna utakmica za sve, koncentracija mora biti 98 minuta. Utakmice traju sve duže, brzo ćemo doći i do 100 minuta. Moramo biti pametniji nego u zadnjoj utakmici, da posložimo neke stvari. Bili smo jako dobri u obrani, primili smo jako malo golova, ali ozljede poremete neke stvari."

Kazao je Burić da je moguće da promijene sustav te se osvrnuo na igre Marina Ljubića i može li u reprezentaciju.

"Jako smo zadovoljni kako brani. Ako nastavi ovako, sve je moguće u sportu. Vidite kako neki igrači napreduju. Ako ste primijetili, od prvog dana s našim momcima neke stvari pokušavamo nadopunjavati s momcima iz druge momčadi. Ljubić je jedan primjer. Žao mi je što Vušković nije tu, bila je idealna prilika da igra. Imamo dosta mladih i perspektivnih igrača. Uvijek ćemo im se vraćati."

Burić je dodao kako će jako teško u zimskom prijelaznom roku nešto pronaći, ali da će vidjeti što se nudi. U momčad se vraća Stipe Vučur nakon duže stanke.

"Stipi nedostaje utakmica. Znamo da je odličan momak, za momčad od velike važnosti kao osoba. S njim uživaš raditi. Nadam se da će odraditi sve treninge do kraja, ostati zdravi i da će na kraju pasti odluka."

U momčadi je nakon dugo vremena igrao i Josip Bašić.

"Oličenje je poštenja, dobrote, volje i želje. S ponosom nosi Hajdukov dres. Moramo biti uz njega i podržati ga. Pokušat ćemo mu pomoći jer nije dugo igrao. Igrač koji je ispred i blizu njega moraju mu pomoći. Ima dobre karakteristike za jednog igrača, ima fantastičnu brzinu i dobar centaršut."

FOTO: Milan Sabic/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!