Rukomet

Vodeći Goričani idu u goste Poreču: "Protiv nas na našem parketu nitko nije favorit"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 30.11.2019.
Vodeći Goričani idu u goste Poreču: "Protiv nas na našem parketu nitko nije favorit"

U desetom kolu Paket 24 Premijer lige na rasporedu su danas tri susreta, sva tri s početkom u 19 sati...

S tri susreta nastavlja se deseto kolo Paket 24 Premijer lige. U petak je Varaždin u gostima visoko slavio protiv Bjelovara, a danas sva tri susreta kreću u 19 sati i u sva tri dvoboja sve je moguće.

Spačva dolazi u goste Zametu nakon što je u prošlom kolu slavila u Bjelovaru i iznenadila sama sebe.

"Mi smo neočekivano u Bjelovaru uspjeli uzeti oba boda, za ovaj susret smo se dobro pripremali jer smo svjesni da će protivnik biti možda još i teži. Forma im je u porastu, još nisu izgubili kod kuće, a mi ćemo probati kao i u Bjelovaru uz puno htijenja i zalaganja doći do pobjede", kaže za Sportnet trener Spačve Josip Mečić.

Zamet je u dosadašnjem dijelu sezone bio tipična domaćinska ekipa, ali je u prošlom kolu ipak uspio u gostima remizirati s Dubravom i tako doći do iznenađenja. Valter Matošević s formom kod kuće može biti zadovoljan, tu je Zamet na maksimalnom učinku i želi tako i nastaviti.

"U svakom slučaju Spačva je odlična momčad, dosta iskusna i ta im je pobjeda puno donijela na psihološkom stanju. Mi smo mlada momčad, kod kuće smo dobri, ali imamo dosta oscilacija. Spojili smo sada dvije odlične utakmice protiv Bjelovara i Dubrave, probili smo taj maler u gostima, dobro smo i ranije igrali, ali bodovi su odlazili protivniku. Protiv Dubrave smo uzeli taj bod i nadam se da će to promijeniti sreću", dodaje Matošević za Sportnet.

Zanimljivo će biti i u Poreču gdje istoimeni domaćin dočekuje Goricu. Porečani također igraju odlično na svom parketu i tu su uglavnom favoriti.

"Teška utakmica, Gorica je po meni favorit prvenstva i tu je gdje je jer ima tu kvalitetu. Roster im je dugačak i vrlo su jaki. Teška utakmica za nas, ali protiv nas na našem parketu nikada nitko nije favorit. Imamo nekih problema ne gledajući samo kadar, od igrača vjerojatno neće biti samo Sakića, ali nadam se da ćemo pronaći snage i izdići se iznad svega", kaže nam Dinko Đanković.

Goričani uistinu izgledaju jako dobro, u velikom su nizu pobjeda i s pravom su na vrhu ljestvice.

"Poreč je sigurno jedna od najkvalitetnijih momčadi lige. Možda ima malo problema s rotacijom, ali prva sedmorka je svakako među najjačima u ligi. Očito imaju nekih problema kada gube u gostima, no dugo su zajedno, sigurno su favoriti protiv svakog na svom parketu. Ovo će biti veliki ispit za nas i vidjet ćemo možemo li nastaviti svoj niz, dat ćemo sve od sebe", priča nam Andrija Nikolić.

U trećem susretu današnjeg programa Umag dočekuje Dubrovnika.

FOTO: HRK Gorica Facebook

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!