Košarka

Diadora nastavlja šokirati, iz Kupa izbacila i Radulovićev Samobor

Branimir Korać • nedjelja, 01.12.2019.
Diadora nastavlja šokirati, iz Kupa izbacila i Radulovićev Samobor

Niželigaš Diadora bit će najniže rangirani sudionik osmine finala Kupa Hrvatske nakon što je šokirao i Samobora. Njima su se pridružili, uz sudionike Premijer lige, još i Omiš Čagalj Tours i Pula 1981...

Diadora je kreirala još jednu iznenađenje i nakon Universitasa izbacila je i Samobor. Momčad koja je treći rang natjecanja odradila je sjajan posaote na kraju zasluženo slavila, a ta pobjeda mogla je biti i uvjerljivija da Samoborci nisu malo smanjili zaostatak i kozmetički poradili na rezultatu.

Domaćin je imao puno više energije, Samobor je igrao oslabljen i samo sa šestoricom u rotaciji i, naravno, bez Luke Žorića. No za razliku od utakmice u Županji, u kadru je bio Josip Škara, no iako je ubacio 16 poena, nije briljirao.

Imao je ispod 50 posto šuta iz igre i čak osam izgubljenih lopti. Najučinkovitiji bio je Lovro Mandalinić, jedini s odigranih 40 minuta, a Mandalinić je upisao 19 poena i devet skokova. Kod Diadore Matej Segarić upisao je 20 poena i šest ukradenih lopti, a Roko Butić dodao je 18 poena i devet skokova.

Kao što je Sandro Nicević najavio, jedan od preduvjeta za pobjedu protiv Dubrovnika je usporiti Petra Dubelja. To su Puležani i napravili i ostavili ga na 19 poena, šest asistencija i pet skokova što je i dalje dobar učinak, ali ako samo da je imao i triple-double učinaka, Istra je odradila što je željela.

Pobjedu je osigurala tek u zadnjoj dionici, a sve se prelomilo kada je u završnici Ivan Vodopija zaradio tehničku i isključenje, a Pula to iskoristila i otišla do pobjede.

Kristijan Andabaka upisao je 21 poen uz sedam asistencija i šest skokova, a Patrick Wrencher dodao je 12 poena i sedam skokova. Kod gostiju Vodopija je ubacio 23 poena i 12 skokova.

Oslabljeni Omišani s dosta opreza ušli su u dvoboj protiv Cedevite Junior, svjesni kako nisu u poziciji da se proglase favoritima s obzirom na izostanke nekoliko ključnih igrača.

Ipak, odigrali su sjajnu utakmicu i svladali Cedevitu Junior 81:74. Ključna je bila druga dionica koju su domaćini dobili s 27:13 i potpuno okrenuli tijek susreta.

Željko Jović bio je prvo ime susreta s 29 poena i sedam skokova, a po 14 poena dodali su Ivan Jukić (osam asistencija, pet skokova) te Josip Matijević (sedam skokova). Kod poraženih po 15 poena upisali su Petar Ogrizović (sedam asistencija) i Matej Buovac (pet skokova).

Kup Krešimira Ćosića, drugi krug:
Diadora - Samobor 76:64
Pula 1981 - Dubrovnik 97:89
Omiš Čagalj Tours - Cedevita Junior 81:74

FOTO: KK Samobor Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLKup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!