Nogomet

Southgate: "Kada vidite da je igrač kao Kovačić na klupi, to vam sve govori"

Petar Jenjić • nedjelja, 01.12.2019.
Southgate: "Kada vidite da je igrač kao Kovačić na klupi, to vam sve govori"
Foto: FaH

Izbornik Engleske Gareth Southgate kazao je u komentaru ždrijeba da Hrvatska ima sjajan vezni red te rekao da su se očekivanja za njegovu reprezentaciju promijenila...

Hrvatska će Europsko prvenstvo otvoriti protiv Engelske na Wembleyju, a ždrijeb je prokomentirao i engleski izbornik Gareth Southgate.

"Pa, nisam siguran što je dobar ždrijeb, ali očito, igrali smo protiv barem dvije momčadi prije. Za nas će igranje na Wembleyju biti jako posebno i veselimo se turniru. Bit će to sjajno iskustvo za nas, navijače, igrače i javnost. Veselimo se. Vidjeli smo što je bilo u Rusiji prije dvije godine. Ako možemo igrati dobro i pobjeđivati, cijela nacija je na nogama. To je jako posebno."

Osim u polufinalu Svjetskog prvenstva, igrali su i u Ligi nacija.

"Dobro su se oporavili u svojoj grupi. Znamo da imaju kvalitetne vezne igrače, a kada vidite da je igrač kao Kovačić na klupi, to vam sve govori. To će biti utakmici na najvišoj razini. Smiješno, imao sam sliku s Davorom Šukerom prije i rekao je da želi biti u Londonu, tako da je to interesantno iz njihovog pogleda."

"Moramo imati dovoljno samopouzdanja i suočiti se sa svim što treba. Mislim da i druge momčadi tako razmišljaju o nama. Mislim da postoji osam od deset top reprzentacija, a kad pogledate povijest Europskog pvenstva, ima jako puno različitih pobjednika. Mislim da svi vide da smo momčad koja može nastaviti napredovati. Moramo prihvatiti da su se očekivanja promijenila. Znamo da smo puno napredovali, a momčad je kritična prema sebi", dodao je Southgate.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!