Košarka

Velić: "Treba te momke cijeniti, oni možda ne igraju za velik novac, ali se izuzetno bore za ovaj klub"

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 01.12.2019.
Velić: "Treba te momke cijeniti, oni možda ne igraju za velik novac, ali se izuzetno bore za ovaj klub"
Foto: Pixsell

Cibona je odigrala odličnu utakmicu protiv Primorske i upisala je pobjedu 80:78 te zadovoljila trenera Velića igrom i pristupom...

Ivan Velić imao je puno razloga za zadovoljstvo. Cibona je upisala vrijednu pobjedu protiv vrlo teškog protivnika.

"Prvo bih čestitao našim juniorima što su se plasirali na Final Four ABA lige. To je velik uspjeh za naš klub, pogotovo zato što su bili bez Prkačina. Pokazali su da se timskim duhom može puno toga napraviti tako da im čestitam. Što se tiče utakmice, mogu reći da je ovo bila naša najbolja utakmica ove sezone i što se tiče ritma, energije i prepoznavanja situacije. Kad dobijete Primorsku koja u prvom poluvremenu ima 8/12 za tri poena i 70% za dba poena, a vodite četiri razlike. Kasnije je taj šut bio i dalje vrhunski i to pokazuje da smo mi igrali izvanredno, onako kako treba pravi tim igrati. Na kraju smo taktički ušli u neke varijante koje dosad nismo koristili s pet malih i to nam se na kraju isplatilo."

Bio je dogovor da idete s Bundovićem u zadnjem napadu?

"Jasno, da uđe na niski post. Vjerovao sam u njega, zabio je težak šut i to je nagrada za sve ono dobro što smo napravili kroz utakmicu."

Koliko je teško bilo donijeti tu odluku da igrate završnicu bez petice?

"Baš sam nekidan rekao da volim vući poteze. Da smo izgubili vjerojatno bi bilo pitanje zašto sam išao s pet malih. To je moja odluka i iza nje stojim. Srećom pogodili smo, ali smo pogodili i s Bundovićem da on završi zadnji napad. Mislim da smo u zadnje vrijeme momčad i to pokazujemo, trebamo to držati. Mi nemamo ekstremnu individualnu kvalitetu da možemo na to igrati. Moramo dati sve od sebe u svakom trenutku i jedino tako možemo pobjeđivati. Veseli me što smo ekipu Primorske koja igra ozbiljnu, pozicijsku, zrelu košarku, natjerali na 24 izgubljene lopte. To je jako bitan podatak o ovoj utakmici. To znači da smo bili jako agresivni i da smo s obranom i osvojenim loptama kompenzirali taj njihov izuzetno dobar šut za tri poena večeras."

Komentar na tri uzastopne pobjede?

"Evo sad smo se malo prebacili na ABA ligu. Imali smo devet uzastopnih u hrvatskom prvenstvu, pa smo nažalost izgubili od Zaboka. Volio bi da se ovaj niz nastavi s Igokeom."

Značaj Tonija Katića za ekipu, koliko ste s njim dobili?

"Znam što on može. Vodio sam ga u Širokom. Znam da može promijeniti ritam, da će preuzeti odgovornost, da dobro čita i znam da je playmaker. Ali, ovo je pobjeda tima."

Koliko ste psihološki dobili s ovom utakmicom?

"Dobilo se puno. Nije lako neke utakmice gubiti, međutim, nismo nikad gubili vjeru u svoj rad. Igrači znaju da ih podržavam i da će se kad tad rad vratiti. Evo imamo četiri pobjede, a prošle sezone smo bili jako dobri i u ovom periodu nismo imali četiri pobjede. Treba te momke cijeniti, oni možda ne igraju za velik novac, ali se izuzetno bore za ovaj klub. Za to im skidam kapu i imat će moju podršku dok se god budu tako ponašali."

Jurica Golemac, trener Koper Primorske:

"Prvo čestitke Ciboni na pobjedi. Imali smo previše uspona i padova kroz cijelu utakmicu. Previše smo gubili lopte, dozvolili smo im lagane poene. Jako je teško igrati nakon 24 izgubljene lopte. Imali smo šut za pobjedu, ali nismo uspjeli. To je košarka i sport. Glava stoji ravno i idemo dalje. Pobjeđujem i gubim s istim ljudima. Oduvijek je bilo i bit će tako."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!