Košarka

Jazzeri poniženi u Torontu, nitko, pa ni Bogdanović, nije bio raspoložen

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.12.2019.
Jazzeri poniženi u Torontu, nitko, pa ni Bogdanović, nije bio raspoložen
Foto: EPA

Utah Jazz upisao je ružan poraz u gostima kod Toronto Raptorsa koji su slavili 130:110. Moglo je to biti još ružnije da Jazzeri nisu malo smanjili zaostatak u drugom poluvremenu...

Katastrofalno, užasno poluvrijeme Utah Jazza kakvo baš nitko nije mogao predvidjeti. U takvo sivilo uklopio se Bojan Bogdanović koji je imao loš šut, brzo je prosuo tri lopte i nije bio na onoj razini kao u dosadašnjim utakmicama ove sezone.

No nije samo on, baš nitko od Jazzera nije odigrao ništa. Raptorsi su bili izvrsni i odigrali su jako dobro poluvrijeme, ali su i Jazzeri pomogli katastrofalnim izdanjem.

Od samog starta samo su tonuli. Kada su nakon prve četvrtine zaostajalo 37:20, mislilo se da su dotaknuli dno i da će ipak barem spriječiti još teži potop, ali oni su iskopali još 50 metara rupe i duboko se zakopali. Na odmoru je bilo 77:37 i tome ne treba baš ništa dodavati.

Na licima svih očitavala se potpuna zbunjenost, ne ljutnja, kao da nitko nije bio svjestan što se događa. Raptorsi s druge strane bili su u ekstazi i odlazak u svlačionicu za Jazzere u tom trenutku bilo je najbolje što se moglo dogoditi za njih.

U drugo poluvrijeme ulaze opušteniji Raptorsi i opasniji Jazzeri, smanjuju zaostatak ispod 20 razlike, ubacuju 49 poena u trećoj dionici, ali i Raptorsi igraju i njih se nešto pita. Proigrali su i oni ponovno i ipak mirno priveli dvoboj kraju.

Toronto Raptorse predvodili su Pascal Siakam s 35 poena, pet skokova i pet dodavanja te Fred VanVleet s 21 poenom i 11 asistencija. Kod Jazzera Mike Conley ubacio je 20 poena, a Jeff Green 19.

Bogdanović je za 30 minuta ubacio 11 poena (4/9 za dva, 1/5 za tri, 0/1 slobodna) uz sedam skokova, dvije asistencije i tri izgubljene lopte.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!