Nogomet

Barišić: "Suparnici su po mjeri i imamo se pravo nadati plasmanu u daljnju fazu"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 02.12.2019.
Barišić: "Suparnici su po mjeri i imamo se pravo nadati plasmanu u daljnju fazu"
Foto: FaH

Hrvatski reprezentativac Borna Barišić kazao je kako se imaju pravo nadati prolasku u drugu fazu Europskog prvenstva te da se čini da bi lakšeg protivnika dobili ako završe nastup na drugom mjestu...

Borna Barišić zadovoljan je što će Hrvatska u "njegovom" Glasgowu igrati utakmice Europskog prvenstva.

"Zadovoljan sam. Prije svega, mislim da smo dobili jako zanimljivu skupinu. Suparnici su po mjeri i imamo pravo nadati plasmanu u daljnju fazu Europskog prvenstva. Ovo će meni biti prvo veliko natjecanje, oduševljen sam zbog toga, ali i činjenice što će Hrvatska zaigrati u "mom" Glasgowu."

"Uvjeren sam da ćemo na Hampden Parku imati veliku podršku naših navijača, posebno ako se tu na kraju ne kvalificira Škotska. O Engleskoj je nepotrebno trošiti riječi, svi znamo koliko je snažna, ali svi vjerujemo u sebe. Češka je zanimljiva momčad, no drago mi je što smo izbjegli onu "skupinu smrti" u kojoj se nalaze Francuska, Njemačka i Portugal."

Uslijedilo je pitanje o tome koga bi volio imati kao četvrtog protivnika u skupini.

"Ne znam ni sam, nekako mi se Izrael ovdje čini kao najbolji izbor. Opet, druga smo reprezentacija sa Svjetskog prvenstva i jasno je da ne smijemo strahovati od suparnika takvog ranga. No, Izrael mi se ipak čini najboljom opcijom. Utakmica sa Srbijom? Zašto ne? Vjerujem da smo kvalitetniji od njih, ne plašim se nikoga, pa tako ni Srbije."

U slučaju prolaska s prvog mjesta, igrat će protiv nekoga iz "skupine smrti".

"Vidio sam i to, ali se nisam previše zamarao sljedećim suparnicima. Idemo mi prvo riješiti skupinu, pa ćemo se onda zamarati drugim protivnicima. Ovo je Euro, naravno da tu neće biti nikakvih kalkulacija, Hrvatska uvijek i svugdje ide na pobjedu. Ali da, nekako se čini da bi lakšeg suparnika u nokaut fazi imali ako budemo drugi", dodao je Barišić, prenose 24sata.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!