Nogomet

Hrvati punili mreže u Sloveniji, Vukušić zapucao penal

Matej Kačan • srijeda, 04.12.2019.
Hrvati punili mreže u Sloveniji, Vukušić zapucao penal

Četiri susreta odigrala su se u 20. kolu slovenske Prve lige, a na svim utakmicama osjetio se snažan hrvatski pečat...

Celje je u gostima uvjerljivo svladala Tabor iz Sežane s 0:4, a dvostruki strijelac bio je Ivan Božić koji je golove postigao u 43. i 65. minuti susreta za dva i 3:0. Mrežu domaćina načeo je Vizinger u 23, a dovršio Lotrič u 88. minuti.

Prava golijada desila se na susretu Aluminija i Triglava. Domaćin je slavio s čak 8:1, a pet golova djelo je Hrvata. Mihael Klepac koji je u Aluminij stigao iz Rudeša je zabio dva gola, onaj za otvaranje u 7. minuti te onaj za 5:0 u 51. Nikola Leko postigao je drugi i treći pogodak, a 6:0 je postavio Ante Živković u 56. minuti.

Borna Petrović igrač je Dinama na posudbi u Rudaru, a danas je bio strijelac izjednačujućeg pogotka u domaćem susretu protiv Maribora koji je poveo preko Kronavetera u 20. minuti. Petrović je pred sam kraj prvog dijela postavio konačnih 1:1.

Domaći poraz upisala je Olimpija iz Ljubljane koja je i dalje prva, a cijeli susret protiv Domžala imao je hrvatski te hajdučki potpis. Pogodak vrijedan tri boda za Domžale djelo je miljenika Torcide Senijada Ibričića iz jedanaesterca, a svoju priliku za izjednačenje s bijele točke je zapucao još jedan bivši igrač Hajduka, Ante Vukušić. Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima jer baš je Ibričić bio odogovran za taj penal, a u 79. minuti je zaradio i crveni karton.

Slovenija, Prva liga, 20. kolo:
Tabor - Celje 0:4
Aluminij - Triglav 8:1
Rudar - Maribor 1:1
Olimpija - Domžale 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!