Košarka

Razočarani trener Šibenke: "Na treningu je jedna ekipa, na utakmici druga"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 09.12.2019.
Razočarani trener Šibenke: "Na treningu je jedna ekipa, na utakmici druga"
Foto: Martina Japundžić

Trener Šibenke Edi Dželalija nije imao nimalo razloga za zadovoljstvo nakon još jednog poraza, a ističe da momčadi nedostaje i agresivnosti i vertikalnosti...

Nakon poraza od Vrijednosnica Osijek očekivano je nezadovoljan bio trener Edi Dželalija kojem je teško reći što ekipi nedostaje na utakmici.

"Ovo nije ekipa koja trenira košarku. Tako je bilo u Sinju, tako je i večeras. Na treningu je jedna ekipa, na utakmici druga. Je li problem u glavama? Vjerojatno. Imamo 54 obrambene greške, to je nedopustivo, katastrofa. Nije sramota izgubiti od Osijeka, to je puno jača ekipa od nas. I karakterno i igrački i mentalno su iznad nas, ovo nije iznenađenje. Ne znam treba li angažirati psihologa ili nekog, ali ovo nije ta momčad, ovako ne igramo na treningu. Ako je moja odgovornost, to je najmanji problem, to se brzo riješi. 23 izgubljene lopte, to sve govori, svega devet slobodnih bacanja na cijeloj utakmici. Ne pokazujemo agresivnost, vertikalnost. Nakić nešto pokušava, ali sve je to slabo."

Teško je pronaći nešto kvalitetno u igri, ali ističe da je ekipa u prijelaznom razdoblju.

"Pojedinačan učinak nekih igrača, to je sve na silu. Iz sistema ne možemo zabiti lagani poen, jednostavno se ne držimo nekih pravila. Bez lopte smo katastrofa, nema pomoći. Ne poznajemo školu obrane, rotaciju, zagrađivanje, koliko su nam ‘alley oopova’ bacili to je strašno. To si profesionalna momčad ne smije dozvoliti, a sve je rečeno, pripremljeno. Međutim, očito nije dovoljno. Ponavljam, dobila nas je kvalitetnija, karakternija momčad. U pozitivnom je nizu, mi smo, neću reći u krizi, već u jednom prijelaznom periodu. Moramo se pogledati u ogledalo i odlučiti što i kako dalje. To skrivanje iza nečeg nije mi jasno, to mijenjanje karaktera kad počne utakmica ne razumijem. Moramo se zatvoriti u dvoranu i trenirati."

Pritiska zapravo i nema, ističe trener Šibenke, a piše Šibenski portal.

"Trebamo sačekati prijelazni rok, nadam se da će nam igrači koji će doći dati nešto više. Trebat će nam više od jednog pojačanja. Pritisak? Nema razloga da stariji igrači, s puno utakmica u nogama, podlegnu pritisku. Pritiska zapravo i nema."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!