Košarka

Jazzeri su u krizi, Bogdanovićeva večer za što brži zaborav

Branimir Korać • utorak, 10.12.2019.
Jazzeri su u krizi, Bogdanovićeva večer za što brži zaborav
Foto: EPA

Utah Jazz u zadnje vrijeme ne izgleda dobro i to posebno napadački. U sivilo se uklopio i Bojan Bogdanović koji je u porazu od Oklahoma City Thundera imao jako lošu šutersku večer...

Utah Jazz pod hitno mora pronaći ritam i pravu formu te zaigrati kako se i očekuje. Posljednji nastupi uz iznimku dva protiv Memphisa bili su loši i redom su bilježeni porazi. Sve je počelo porazom u Milwaukeeju 26. studenog nakon čega su Jazzeri izgubili i od Pacersa (19 razlike), Raptorsa (20 razlike), Philadelphije (minus devet), Lakersa (25 razlike) i sada Thundera 104:90. Jedine dvije pobjede u tom razdoblju upisane su protiv Memphisa.

Nekako se poklopio pad i kod Bojana Bogdanovića koji također izgleda lošije nego što je to bio slučaj početkom sezone. Noćas je odigrao možda i najlošiju svoju utakmicu u dresu Jazzera, bilo je tu dosta krivih odluka, za dva je šutirao 1/10, bio je nemoćan u završavanju na obruču, nije to bio onaj Bogdanović koji je nosio Jazzere do pobjeda u nekim susretima.

Međutim nije samo on podbacio, može se reći kako su tek Rudy Gobert i u određenim dijelovima susreta Donovan Mitchell zaslužili pozitivnu ocjenu.

Još je u prvom poluvremenu sve bilo otvoreno, Thunder je imao prednost na odmoru, ali nevelikih četiri razlike. U nastavku susreta krenuo je pad, već krajem treće dionice bilo je plus 20, u četvrtoj i plus 22, a niti jednom Jazzeri nisu bili blizu spuštanju zaostatka u jednoznamenkaste vode.

U svakom slučaju Thunder je trećom uzastopnom pobjedom došao na korak do pedesetpostotnog omjera dok su Jazzeri ovom lošom serijom rezultata spustili svoj omjer na 13-11.

Junak gostiju bio je Dennis Schröder koji je s klupe ubacio 27 poena, Shai Gilgeous-Alexander dodao je 20 poena i šest skokova, a Steven Adams 11 poena i 13 skokova.

Bogdanović je za 32 minute ubacio 13 poena (1/10 za dva, 3/7 za tri, 2/3 slobodna) i uhvatio pet skokova. Donovan Mitchell upisao je 26 poena i šest skokova (1/8 trica), a Rudy Gobert 19 poena i 17 skokova.

NBA
Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 90:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!