Nogomet

Epilog skupine E: Chelsea i Valencia pobjedama dalje, Ajax izvisio

Matej Kačan • utorak, 10.12.2019.
Epilog skupine E: Chelsea i Valencia pobjedama dalje, Ajax izvisio
Foto: EPA

Posljednje, šesto kolo grupne faze Lige prvaka odigrano je i u skupini E u kojoj je Hrvatska imala dva predstavnika. Dalje idu Chelsea i Valencia...

U skupini E se ništa do zadnjeg kola nije znalo, ali je najlakši posao imao Chelsea koji je kod kuće igrao s posljednjim Lilleom koji je igrao isključivo za ponos i prestiž. Chelsea je u utakmicu ušao goropadno kako i priliči ekipi kojoj je potrebna pobjeda.

U prvih 20 minuta Chelsea je imao četiri dobre šanse od kojih je jedna rezultirala pogotkom. Prijetili su Abraham, Emerson i Kante, a poentirao je Abraham iz svoje druge prilike u 19. minuti na asistenciju Williana.

Na 2:0 povisio je Azpilicueta iz kornera te je do kraja poluvremena Chelsea plovio mirnim vodama. Odmah početkom drugog dijela Willian propušta dvije šanse za potpuno ubiti utakmicu, a strepnju u srca navijača londonske ekipa stavlja njihov bivši igrač Loic Remy koji u 78. smanjuje na 2:1.

Imao je Remy priliku izbaciti Chelsea u drugoj minuti nadoknade, ali mu Kepa sjajno brani i spašava plave. Mateo Kovačić je za pobjednike igrao 82 minute, a Domagoj Bradarić je susret gledao s klupe.

Zbog boljeg međusobnog omjera s Chelseajem na prvo mjesto skupine sjela je Valencia koja je usred Amsterdama šokirala Ajax. Tako je prošlosezonski polufinalist ispao već u skupini te će natjecanje nastaviti u Europskoj ligi.

Ajax je imao ogromnu šansu na domaćem terenu te mu je dovoljan bio i remi, a na terenu je dominirao. No u 28. minuti Valencia je presjekla utakmicu i utišala Cruyff Arenu. Ferran Torres dodao je za Rodriga koji šalje loptu u mrežu za 0:1.

Ajax je nastavio prijetiti, ali nije probijao blok gostiju, a kako je utakmica išla kraju rasla je i nervoza pa smo od 79. minute do kraja vidjeli čak sedam žutih i jedan crveni karton. Isključenje je zaradio Gabriel za goste, ali to Valenciju nije omelo u obrambenim dužnostima i očuvanju velike pobjede za prolazak u nokaut fazu.

Liga prvaka, grupa E, 6. kolo.
Ajax - Valencia 0:1
Chelsea - Lille 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!