Košarka

Raspetljava se situacija u Eurokupu, Unicaja uvjerljiva

Matej Kačan • utorak, 10.12.2019.
Raspetljava se situacija u Eurokupu, Unicaja uvjerljiva
Foto: EPA

Četiri utakmice donio je utorak u Eurokupu,a u tri su slavili domaćini. Izdvajamo uvjerljivu pobjedu Unicaje u skupini D...

U skupini B se Rytas i Tofas ne mogu odvojiti jedan od drugog pa su nakon pobjede litvanske momčadi opet na istom omjeru od 4-5 te je kolo prije kraja sigurno da će jedna od te dvije ekipe ići dalje.

Utakmica je bila neizvjesna pune četiri minute do 10:8 za Tofas, a onda domaći Rytas radi 16:0 i bježi na osjetnu razliku koju neće ispustiti do kraja. Išla je prednost do +26 i padala blizu deset razlike, ali se Turci nisu približili na konkurentan rezultat te je završilo 99:83. Pobjednike su vodili Butkevičius te Echodas, obojica s 18 poena. DJ White je ubacio istih 18 kod poraženih.

U istoj skupini svoj su susret odigrali posljednji Limoges te prvi Reyer iz Venecije, a završilo je očekivanom pobjedom gostiju. Vodio je Limoges kroz prvu četvrtinu, u jednom trenutku i s osjetnijih deset razlike, ali je brzo Reyer to okrenuo u svoju korist pa je na ulasku u zadnjih deset minuta bilo i 14 razlike pa je Limoges to smanjio do konačnih 78:71.

Reyer je sa 16 poena i sedam skokova vodio Mitchell Watt, dok je njegov centarski kolega s druge strane Brian Conklin ubacio 21 poen.

U skupini C je Brescia u gostima pobijedila Darušafaku pa su sad obje ekipe na 5-4 omjeru te im se sutra može pridružiti i Joventut. Imala je Brescia vrlo ugodno vodstvo u trećoj dionici, ali su se Turci približili te je u posljednjoj dionici bilo čupavo u nekoliko navrata kad je Darušafaka stigla na pola koša zaostatka.

No Brescia je izdržala pogonjena domaćim snagama u vidu Abassa i Vitalija te je došla do 70:61 pobjede. Abass je i vodio Bresciju s 14 poena, a kod Darušafake je prvo ime bio veteran Sinan Guler s 18 poena.

Skupinu D, odnosno njen vrh čvrsto drži španjolska Unicaja koja je svu moć pokazala nad Oldenburgom deklasiravši ga s čak 40 razlike. Oldenburg je usprkos porazu itekako konkurentna ekipa te je sad na 5-4 omjeru koji vodi u drugi krug, ali u Španjolskoj nije bilo nikakve šanse. Već je nakon deset minuta bilo +9, a poluvremenu 11 razlike, a stvar je prelomio rezultat od čak 41:18 u trećoj dionici.

Na kraju je bilo 108:68, a Josh Adams i Axel Toupane su vodili pobjednike sa 16, odnosno 15 poena. Kod poraženih se iskazao isključivo Gerry Blakes s 23 poena, dok su ostali bili za zaborav.

Eurokup, 9. kolo:
Vilnius Rytas - Tofas 99:83
Limoges - Reyer Venecija 71:78
Darušafaka - Brescia 61:70
Unicaja - Oldenburg 108:68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!