Nogomet

Engleski mediji bez puno interesa, navijači žele mladu momčad

Jan Šneler • srijeda, 11.12.2019.
Engleski mediji bez puno interesa, navijači žele mladu momčad
Foto: Pixsell

Iako je hrvatskim medijima i navijačima Dinama današnji susret s Manchester Cityjem izuzetno važan, s druge strane interesa za ovu utakmicu nema previše...

Nešto prije 19 sati na Maksimir će istrčati nogometaši Dinama i Manchester Cityja u sklopu šestog i posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka. Raspoloženje u oba tabora potpuno je suprotno. S jedne strane, hrvatski prvak iznimno je motiviran da srčano istrči na utakmicu i vođen glasnim navijačima dođe do izuzetno vrijedne pobjede koja bi mu donijela sigurno treće mjesto, a možda čak i plasman u nokaut fazu Lige prvaka.

S druge pak strane, Englezi razmišljaju samo kako neokrznuti otići iz Zagreba. To je potpuno jasno jer je City već osigurao prvo mjesto i plasman dalje te mu ova utakmica treba kao snijeg u svibnju. Po govoru njihova tijela, ali i izjavama jasno je kako im je ova utakmica suvišna i pažnju isključivo usmjeruju na vikend i ogled s Arsenalom u Premierligi.

Za današnji susret akreditiralo se tek nešto malo više od dvadesetak engleskih novinara što svakako nije velika brojka s obzirom na to da se radi o najskupljem klubu svijeta. Ta brojka bi bila sigurno barem dva puta veća da City nije osigurao prvo mjesto. Jednako kao što na Maksimir ne bi došlo oko 1.000 navijača već bi popunili dobar dio južne tribine.

U engleskim medijima većinom prenose izjave igrača i trenera s konferencije za novinare i površno donose pregled susreta. Sky Sports ističe kako je najvažnije da se nitko ne ozlijedi te kako će Pep Guardiola dati priliku mlađim igračima, možda čak i juniorima koji igraju u 13 sati na Hitrec-Kacijanu.

Što se tiče navijača, na poznatom Blue Moon forumu rasprave se vode oko toga tko će igrati. Većina poziva da ne igraju niti Kevin De Bruyne niti Raheem Sterling. Slično kao i pojedini engleski novinari, navijači se vesele nastupu Phila Fodena kojega vide kao buduću zamjenu Davida Silve.

Zanimljivo je i anketno pitanje na tom forumu, oko toga kako prognoziraju današnji ishod. Glasovalo je 237 navijača. Njih 65 reklo je da će City slaviti, 27 ih smatra da će susret završiti remijem, dok ih 23 dijeli mišljenje da će Dinamo odnijeti tri boda. Ipak, većina, čak 51.5% ispitanih, odnosno 122 navijača, odgovorilo je kako ih uopće nije briga za današnji ishod.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!