Nogomet

Marinova golčina odvela Dinamove juniore u nokaut fazu Lige prvaka mladih

Branimir Korać • srijeda, 11.12.2019.
Marinova golčina odvela Dinamove juniore u nokaut fazu Lige prvaka mladih
Foto: FaH

Prvi čin dvoboja između Dinama i Manchester Cityja pripala je Modrima. Dinamo je na Hitrec-Kacianu slavio s 1:0 i tako izborio nastup u nokaut fazi ovog natjecanja...

Na teškom travnjaku na Hitrec-Kacianu Dinamo je stigao do pobjede protiv Manchester Cityja i tako zauzeo drugo mjesto u skupini što ga odvodi u doigravanje osmine finala Lige prvaka mladih gdje će za potencijalne protivnike imati Šerif Tiraspol, Zaragozu, Midtjylland, Derby County, Porto, Dinamo Kijev, Glasgow Rangers i Rennes.

Prvo mjesto u skupini i izravan plasman u osminu finala ostvarila je Atalanta koja je ranije bila bolja od Šahtara i zakucala ga za posljednje mjesto u skupini. Dinamo i Manchester City u izravnom dvoboju odlučivali su o drugom mjestu, a Dinamo je slavio 1:0.

Manchester City je odlično krenuo i već u prvih pet minuta imao dva čista zicera, Dinamo je teško živio, ali rezultat se nije promijenio.

U 20. minuti Modri su ipak poveli. Dosuđen je slobodni udarac na 18 metara u idealnoj poziciji, loptu je uzeo Antonio Marin i krasno prebacio živi zid te neobranjivo pogodio za vodstvo.

U završnici prvog dijela Josipović je još jednom potvrdio kako Modri ne moraju strahovati za vratare, fantastično je obranio pokušaj Rogersa.

U drugom dijelu Dinamo je potpuno kontrolirao stanje na travnjaku, a City je samo jednom baš ozbiljno zaprijetio. Dogodilo se to u 67. minuti kada je Braaf pucao, nije se činilo najopasnije, ali lopta je pogodila vratnicu.

Dinamo je rutinski zadržao vodstvo i ide dalje dok City završava s europskom pričom.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!