Košarka

Bogdanović dvoznamenkast u pobjedi protiv Minnesote, ali još jednom skromnog šuta

Branimir Korać • četvrtak, 12.12.2019.
Bogdanović dvoznamenkast u pobjedi protiv Minnesote, ali još jednom skromnog šuta
Foto: EPA

Utah Jazz prekinuo je loš niz rezultata i upisao je pobjedu u gostima kod Minnesote Timberwolvesa. Jazzeri su slavili sa 127:116 i pokazali naznake izlaska iz krize...

Nije to još uvijek na razini onih igara kakve su Jazzeri prikazivali početkom sezone, ali pobjeda im je u ovom trenutku bila potrebna i to bilo kakva s obzirom da nisu mogli u zadnjim susretima svladati baš nikog tko se ne zove Memphis.

Minnesota je bila idealan protivnik za pokušaj prekida tog negativnog niza, naime Timberwolvesi nisu isuviše zahtjevan protivnik, a Jazzeri imaju oružja za zaustaviti ih. Tako je na kraju i bilo, Rudy Gobert je usporio Karl-Anthonyja Townsa o čijem učinku u velikoj mjeri ovisi što će Minnesota napraviti.

Bojan Bogdanović je također trebao dobru utakmicu nakon što je očito ušao u krizu s realizacijom, ovdje je bio solidan, ali nije briljirao. Šut je ponovno bio nizak, na ispod 30 posto, imao je čak šest izgubljenih lopti i vidjelo se da mu je samopouzdanje malo uzdrmano.

Jazzeri su pobjedu osigurali boljim ulaskom u drugo poluvrijeme nakon što se igralo potpuno ravnopravno i izjednačeno u prvom dijelu.

Treća dionica bila je potpuno drugačija, tu su Jazzeri potpuno preuzeli kontrolu i stvorili razliku. Nakon što su se tu uspjeli odvojiti, domaćin više nije ozbiljno zaprijetio i Utah odnosi pobjedu 127:116.

Najbolji u redovima Jazzera bili su Donovan Mitchell s 30 poena, šest asistencija i pet skokova, Joe Ingles s 23 poena te po pet skokova i asistencija, Rudy Gobert s 20 poena i 16 skokova. Bogdanović je za 35 minuta dodao 14 poena (2/6 za dva, 2/8 za tri, 4/4 slobodna) uz po tri skoka i tri asistencije.

Kod Timberwolvesa Jeff Teague s klupe je ubacio 32 poena uz šest asistencija, Andrew Wiggins dodao je 26 poena i šest skokova, a Karl-Anthony Towns 21 poena i 11 skokova.

NBA:
Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 116:127

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!