Nogomet

Burić: "Bio sam trener u Bundesligi, sjedio na klupi u Ligi prvaka, ne znam kada ćete opet imati takvog trenera"

Branimir Korać • petak, 13.12.2019.
Burić: "Bio sam trener u Bundesligi, sjedio na klupi u Ligi prvaka, ne znam kada ćete opet imati takvog trenera"
Foto: FaH

Na Poljudu je sazvana pressica uoči susreta protiv Istre 1961, a najmanje se govorilo o tom susretu već je u prvom planu bilo ono što je Damir Burić napravio i što nije...

Uoči dvoboja protiv Istre 1961, Damir Burić istaknuo je dobru atmosferu i veliku želju za pobjedom.

"Atmosfera je jako dobra, bliži se kraj sezone i igrači jedva čekaju da završi prvi dio da dobiju tu pauzu. S igračima je dogovoren plan rada koji moraju odraditi preko blagdana i oni idu spremni na odmor."

"Velika nam je želja dobiti Istru koja se i protiv Rijeke pokazala kao bolja momčad, bila je opasnija u svim segmentima igre, dominirala i radila veliki broj šansi. Radi se o kvalitetnoj momčadi kojoj jedino fale bodovi koje je trebala imati."

Burić žali za nekim pehovima, sudačkim pogreškama koje su ostavile Hajduk na kojem bodu manje.

"Mi smo imali toliko peha, toliko nesreće... Možemo reći da koliko smo imali sreće u Zagrebu u prvom poluvremenu, imali smo peha u svim ostalim utakmicama. Mogli smo dobiti penal u Zaprešiću, Osijeka smo dobili kvalitetnom igrom iako su dva gola bila neregularna, u Gorici smo primili gol u zadnjoj minuti iz zaleđa... Nevolja ne dolazi sama, ali nosimo se s tim, vidjeli smo na terenu momčad koja uvijek daje sebe."

"Ja sam profesionalac i radim svoj posao bez obzira na sve komentare koji jesu, moja je cijela koncentracija na momčad, rad i neću se mijenjati. Sve to mi daje još više motivacije i da pokažem momcima kako se treba nositi."

Ostaje li Burić na klupi i poslije Istre?

"To pitanje ste postavili krivoj osobi."

Burić ne osjeća da je imao podršku.

"Ako ste pratili cijelu sezonu, moramo biti iskreni da je bilo svega. Od prvog momenta bila je neka destrukcija, pravu šansu od prvog dana nisam dobio, bez obnzirami na one tri pobjede na startu. Pravu šansu i onaj dobrodošao nisam osjetio. To je ovdje vjerojatno normalno, prihvatio sam to i tako nastavio."

Nakon toga krenulo je nabrajanje svega onog pozitivnog što se dogodilo.

"Bili smo jako dobri, jedno vrijeme prvi, pobijedili smo i Dinamo, sve te pobjede bile su zaslužene. Primali smo malo golova, jako puno zabijali. Kreirali smo bezbroj šansi, stvarali, bili opasni dobri. Kada ti na jednoj utakmici fale tri obrambena, vezna i ofenzivna igrača, to nitko ne može nadoknaditi. To moraju biti velike i jake momčadi, a mi smo još daleko od toga, mi smo momčad u stvaranju. Jedan Ljubić je promoviran kod nas, Juranović je postao reprezentativac kod nas, Ismajli proglašen najboljim obrambenim igračem Albanije isto kod nas, Simić postao reprezentativac isto kod nas, Nejašmić došao do mlade reprezentacije, Čolina isto tako, tu je bezbroj mladih igrača kojima smo podigli vrijednost. Normalno, bile su lošije faze, Hajduk to ne trpi, ali ako pogledamo što i kako se događalo, onda svatko fer i korektan shvatit će da svaka momčad ima lošiju fazu."

Burić žali za pravom klasičnom špicom koju nije dobio.

"Igrači koji su došli su krila. Ako uzmemo Krstanovića s 38 godina, sam Osijek ima trojicu napadača u vrhu, mi nemamo takav profil. Ubaci se u 16 na prvu stativu, a nemaš igrača koji će to pokupiti, nemaš igrača koji se zna ponašati u 16 metara. Imamo igrače koji vrlo rado igraju po strani, proigravaju, ali kad treba zabiti, onda nam fali igrača u 16. Momčad je puno toga odradila dobro i nemojte samo rezultatski komentirati. Evo utakmica protiv Rijeke: Rijeka je stala iza centra, branila se cijelo vrijeme, ona je svoj gol zabila, mi svoj nismo. Ne možemo reći da nas je Rijeka nadigrala i taktički odigrala fenomenalnu utakmicu. Da smo mi onako odigrali, onda bi bilo svega."

Za kraj nešto što je zvučalo kao oproštaj od kluba.

"Meni je najvažnije da istina izađe na vidjelo, da izađe ono što je, a ne ono što nije. Ovo što sam ja ovdje doživio u ovih šest mjeseci, nisam doživio u 30 godina karijere. A hvala Bogu bio sam trener u Bundesligi, bio na klupi u Ligi prvaka. Ne znam kad ćete opet imati trenera koji se može s tim pohvaliti. Želim vam ugodan dan."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!