Zimski sportovi

Hrvatski hokejaši razbili i Tursku, sa Srbijom za prvo mjesto

Branimir Korać • subota, 14.12.2019.
Hrvatski hokejaši razbili i Tursku, sa Srbijom za prvo mjesto
Foto: Pixsell

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu upisala je pobjedu i u drugom kolu turnira olimpijskih pretkvalifikacija koji se održava u Sisku. Nakon što je pregazila Bugarsku, visoko je svladala i Tursku s 10:2...

Niti Turska nije imala šanse protiv Hrvatske i ove olimpijske pretkvalifikacije odigravaju se upravo onako kako je i predviđeno. Bugarska i Turska nisu bili ozbiljan protivnik, odluka o prvom mjestu past će u zadnjem kolu protiv Srbije.

Nakon 12:1 protiv Bugarske, upisana je 10:2 pobjeda protiv Turske čime je Hrvatska zadržala prvo mjesto s boljom gol razlikom od Srbije.

Protiv Turaka Hrvatska je imala 38 udaraca na gol, protivnici samo osam, a na prvi pogodak čekalo se do šeste minute kada je Stjepan Čizmadija zabio za 1:0. Nedugo zatim stigao je i drugi pogodak preko Marija Čunka da bi Turci golom Gumusa u završnici smanjili na 2:1.

Nije dugo trajala neizvjesnost. Za nešto više od pet minuta igre u drugoj dionici Luka Mikulić, Ivan Puzić i Tadija Mirić odvode Hrvatsku na 5:1 i priči je kraj. Dobru drugu dionicu još jednim golom zaključio je Luka Kramarić.

Posljednja dionica bilo je tek odrađivanje posla, za Hrvatsku su zabijali Domen Vedlin, Marko Šakić, Fran Srketić i Tomislav Ličina dok je Bakal bio strijelac za Tursku.

U drugom susretu u skupini Srbija je svladala Bugarsku sa 7:0. Upravo Srbija i Hrvatska u nedjelju od 19 sati u Sisku će odlučiti o prvom mjestu i tko će u treću rundu kvalifikacija za Olimpijske igre. Samo prvoplasirani prolazi dalje.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!