Košarka

Sjajan nastup Šarića u Mexico Cityju, Patty Mills donio Spursima pobjedu u produžetku

Branimir Korać • nedjelja, 15.12.2019.
Sjajan nastup Šarića u Mexico Cityju, Patty Mills donio Spursima pobjedu u produžetku
Foto: EPA

San Antonio Spursi u Mexico Cityju svladali su Phoenix Sunse nakon produžetka sa 121:119. Vodila se velika bitka, Dario Šarić odigrao je sjajnu utakmicu za Sunse, a pobjedu Spursima u zadnjoj sekundi produžetka donio je Patty Mills...

U sklopu NBA Global Games dvije utakmice ove sezone odigrane su u Mexico Cityju, u prvoj je Dallas dobio Detroit u četvrtak navečer sa 122:111, a u drugoj su noćas Sunsi poraženi u produžetku od San Antonio Spursa sa 121:119.

Inače, još je jedna utakmica zakazana ove sezone van SAD-a i to za 24. siječnja u Parizu gdje će igrati Milwaukee Bucksi s Giannisom Antetokounmpom protiv Charlotte Hornetsa.

Sunsi i Spursi pružili su puno uzbuđenja i odigrali su sjajnu utakmicu. Na kraju su slavili Spursi sa 121:119 u produžetku, a imali su priliku odnijeti pobjedu i u regularnom dijelu.

Naime 16 sekundi prije kraja regularnog dijela LaMarcus Aldridge priskočio je u napadu i ubacio za 109:106 da bi na drugoj strani Kelly Oubre tri sekunde priej kraja iz kuta ubacio tešku tricu za 109:109. Rudy Gay htio je biti junak Spursa i uzeo je zadnji šut, ali nije pogodio.

U produžetku su Sunsi 30 sekundi prije kraja poveli sa 119:117 tricom Rickyja Rubija, nakon toga Aldridge ne pogađa, ali Sunsi poklanjaju loptu Spursima i DeMar DeRozan iz vrlo teške situacija uz prekršaj ubacuje za 119:119. Nije iskoristio dodatno slobodno bacanje, ali Spursi svejedno dolaze u posjed te Aldridge pronalazi Pattyja Millsa koji s poludistance pogađa za pobjedu.

Mills je ujedno bio prvo ime Spursa s 26 poena (6/14 trica) i pet skokova, po 18 poena dodali su Aldridge (sedam skokova), Dejounte Murray (sedam skokova, pet asistencija) i DeMar DeRozan (šest skokova). Rudy Gay dodao je deset poena i deset skokova.

Kod Sunsa Ricky Rubio ubacio je 25 poena i podijelio 13 asistencija, Frank Kaminsky upisao je 22 poena i sedam skokova, a Šarić je za 38 minuta ubacio 19 poena (7/11 za dva, 1/6 za tri, 2/2 slobodna), uhvatio 17 skokova i podijelio četiri asistencije.

NBA:
Phoenix Suns - San Antonio Spurs 119:121 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!