Zimski sportovi

Elias Kolega najbolji Hrvat: "Prva vožnja bila je jedna od najlošijih uopće, a nisam zadovoljan niti drugom"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 16.12.2019.
Elias Kolega najbolji Hrvat: "Prva vožnja bila je jedna od najlošijih uopće, a nisam zadovoljan niti drugom"
Foto: EPA

Trojica Hrvata osvojila su bodove u nedjeljnom slalomu u Val d'Isereu, 15. mjesto Eliasa Kolege bilo je najbolji plasman, a da je moglo bolje - moglo je...

Najbolji u jučerašnjem slalomu u Val d'Isereu bio je Elias Kolega koji je završio na 15. mjestu, ali našao je puno zamjerki svom nastupu.

"Posljednjih dana palo je puno snijega na stazu i bili su teški uvjeti za vožnju i u prvom i u drugom laufu. Moja prva vožnja bila je jedna od najlošijih uopće, nisam mogao nikako uhvatiti ritam i tražio sam se po cijeloj stazi. U drugoj sam vožnji solidno iskoristio dobar startni broj, ali nisam ni s njom zadovoljan. Na kraju 15. mjesto ipak nije loše, bodovi su tu", rekao je Kolega, a prenose Sportske novosti.

Istok Rodeš odlično je odradio prvu vožnju i nakon sedmog mjesta očekivao se bolji konačni plasman. Velika pogreška u drugoj vožnji udaljila ga je od njega te je završio 25.

"Nisam završio tamo gdje sam mislio da ću završiti nakon dobrog plasmana u prvoj vožnji. Dogodila mi se ta jedna skupa pogreška u drugoj vožnji, ali mogu izvući dosta toga pozitivnog iz prve vožnje jer sam pokazao sam sebi da spadam u vrh. Trebam gledati naprijed, prema utrci na Sljemenu gdje moram spojiti dvije dobre vožnje", dodaje Rodeš.

Matej Vidović završio je u bodovima i to mu je najvažnije.

"Pozitivno je što sam osvojio bodove, prva vožnja bila je dobra iako su neki segmenti mogli biti i bolji. Zadatak mi je pronaći brzo skijanje bez previše rizika i da sam stabilan."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!