Nogomet

Stanić i Kepčija preuzeli sportski dio Hajduka: "Prije razgovora s Burićem, neće biti odluke"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 16.12.2019.
Stanić i Kepčija preuzeli sportski dio Hajduka: "Prije razgovora s Burićem, neće biti odluke"
Foto: FaH

Hajduk je predstavio pojačao u stručnom dijelu. Novi savjetnik za sportsku politiku je Mario Stanić, a funkciju sportskog direktora preuzeo je Ivan Kepčija...

U Hajduku je za danas sazvana konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni novi ljudi u stručnom dijelu. Mario Stanić je novi savjetnik za sportsku politiku, a Ivan Kepčija preuzeo je ulogu sportskog direktora.

"Turbulentna polusezona završila je bolje nego je počela, prvenstveno zahvaljujući radu svih u klubu. Ostvaren je značajan pomak u kadroviranju, prvenstveno dolaskom Bore Primorca, a potpisali smo upravo i profesionalne ugovore s Dinom Skorupom i Marijom Vuškovićem. Pomoći će nam Mario Stanić i Ivan Kepčija, tu kombinaciju vidimo kao dugoročno rješenje za klub i želim vam dobrodošlicu u Hajduk", rekao je za početak Marin Brbić.

"Svi znate da smo mjesec i pol bez sportskog direktora. S Marijom sam razgovarao i on mi je bio prva ideja. Trebalo nam je vremena da opipamo njegovu viziju, ali treba biti otvoren i reći da smo razgovarali i s drugima."

Stanić se zahvalio i ukratko predstavio svoju viziju Hajduka.

"Prvo bih zahvalio Brbiću i Hajduku na povjerenju. Velika je to čast, dolazimo kao profesionalci koji imaju viziju koja se poklapa s Hajdukovom. Osobno smatram da je Hajduk na vrsti prekretnice i ili će nastaviti pratiti tržište ili se okrenuti sebi. Volio bih biti dio Hajduka koji ne prati modu nego je stvara. Ja sam na ovom stadionu prije 30 godina debitirao, znam da nije lako biti igrač Hajduka, put od raja do pakla je brz."

Stanića je odmah dočekalo pitanje ostaje li Damir Burić na klupi.

"Morate pričekati. Moramo obaviti razgovore s Burićem, odluka neće biti ishitrena, ona se treba donijeti po široj slici. Ja sam svjestan da publika traži i rezultat i igru i tu ima puno čimbenika. Prije razgovora s Burićem, neće biti odluke."

Stanić je odmah etiketiran kao Dinamovac.

"Dinamo je bio jedna etapa u mom životu, ali isto tako sam bio i u Želji, Chelseaju, Parmi, mi se ne trebamo zamarati Dinamom nego se okrenuti sebi samima."

Koja je Stanićeva uloga i tko će imati završnu riječ?

"Predsjednik odlučuje, mi smo dio tima, ne preuzimamo Hajduk kako je rečeno, on je bio prije nas i bit će poslije nas. Nama je bitno da ostavimo neki trag, a za to će trebati vremena. Ne želim puno toga obećavati, dat ćemo svoj maksimum. Poanta cijele priče je da prepoznamo neke stvari. Svi moraju dati svoj doprinos jer to je lanac."

Stanić je u pregovorima inzistirao na Kepčiji.

"Istina je da sam inzistirao na Kepčiji i da je prva ideja bila da budem sportski direktor. Odabrao sam čovjeka koji je kvalitetan i kada idete u fajt, idete s pravim ljudima. On je u toj branši bolji i kvalitetniji od mene."

Poznat kao veliki kritičar Hrvatskog nogometnog saveza, Stanić se okreće Hajduku, ali svjestan je da ne može pobjeći od HNS-a.

"Priča oko HNS-a je dugačka i postavljena na krivim temeljima, više puta sam govorio o tome. Trenutno se neću s njim baviti, ali ne možemo pobjeći da je Hajduk dio HNS-a. Ti novi vjetrovi koji pušu iz HNS-a samo pokazuju da se nije puno promijenilo. Imam tamo puno kolega, pozdravljamo se i razgovaramo o tome, ali ja imam svoj stav. Meni je nogomet u životu sve dao, ako ništa, moja je dužnost da pomognem jer smatram da se društvo može mijenjati na bolje i nogometom."

Ovo nije prvi put da je u priči oko Hajduka.

"Kontakta je bilo još iz vremena predsjednika Maleša, ali tada još nisam bio zreo za taj posao."

Ivan Kepčija radio je i u Dinamovoj školi, kasnije je bio u Legiji s Romeom Jozakom.

"Velika mi je čast biti ovdje, privilegija je biti dio ovog kluba, hvala predsjedniku na povjerenju. Nadam se da ću s Marijom pomoći u podizanju kluba. Bila je privilegija biti i dio Dinamove škole, tri godine sam bio tamo i nosim veliko iskustvo, kao i iz Legije."

Što se tiče sportske politike, Hajduk se okreće svojim mladim igračima.

"Bilo bi neozbiljno kada bih sada donosio odluke, ali pratim Hajduk jako dugo i dok sam bio u Legiji pratio sam. Uvijek je teško pronaći balans za rezultat i podržati i gurnuti mlade igrače, donijeti ispravnu odluku kako im ne zatvarati put dovođenjem nekog sa strane. Prvo treba vidjeti koja su najbolja rješenja iznutra, a onda gledati koja su izvana."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!