Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti s drugog mjesta do osmine finala Svjetskog prvenstva do 20 godina

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 16.12.2019.
Hrvatski vaterpolisti s drugog mjesta do osmine finala Svjetskog prvenstva do 20 godina
Foto: Martina Japundžić

Hrvatska vaterpolska reprezentacija oporavila se od poraza protiv Srbije i stigla je do pobjede protiv Japana za drugo mjesto u skupini...

HRVATSKA - JAPAN 14:12 (5:6, 4:2, 0:4, 5:0)

AL KUWAIT - Plivalište šeik Nasser Al Mohammad. Gledatelja 100. Suci: Zwart (Nizozemska) i Möller (Argentina).

HRVATSKA: Jurlina, Malenica, K. Kreković 1, Vrdoljak 2 (2), Bajić, Kržić, Solje, Herceg 4, Penava 3 (2), Biljaka, Žuvela 2 (2), Paparić 3, Sunara. TRENER: Joško Kreković.

JAPAN: Shinto, Suzuki 2, Kobayashi, Yamada 2, Tsuta 1, Aoyama, Hizume 1, Takahashi 2, Miyazawa, Inaba 3 (19, Maita 1, Watanabe, Tani. TRENER: Takamitsu Nakashima.

PETERCI: Hrvatska 6-6, Japan 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 8, Japan 14.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 1-8 (13%), Japan 3-7 (43%)

Hrvatska reprezentacija osvojila je drugo mjesto u A skupini Svjetskog prvenstva do 20 godina u Kuvajtu, te će se u osmini finala koje je na rasporedu u utorak, 17. prosinca, sučeliti Novom Zelandu.

Što se tiče utakmice s Japancima, očito je na našim igraćima traga ostavio prethodni poraz od Srbije (poraz 11:6), malo akumuliranog umora, a povrh svega još i rani početak utakmice u Kuvajtu (9:30 po lokalnom vremenu). Kombinacija svih ovih čimbenika donijela je do kraja neizvjesnu utakmicu u kojoj je nakon tri četvrtine Japana čak i vodio s tri gola razlike (12:9), te prijetio senzacijom. Uostalom, u trećoj dionici naši igrači nisu postigli niti jedan pogodak, da bi u posljednjih osam minuta Krekovićevi mladići zapeli očigledno iz svih snaga, posljedica čega je bilo 5:0 za Hrvatsku samo u ovoj dionici. Lov na japansko vodstvo u završnici utakmice bio je ogorčen, a golovima su ga u najvećoj mjeri priskrbili naši centri. Sredinom posljednje četvrtine je Lovro Paparić izjednačio (12:12), da bi Branimir Herceg manje od dvije minute prije kraja utakmice doveo Hrvatsku ponovo u vodstvo (13:12). Isti je igrač bio strijelac i posljednjeg gola, 24 sekunde prije kraja (14:12).

Realizacija igrača više ponovo nije pohvalan niz brojki, pa između ostalog i u tom podatku valja tražiti razlog teško izborene pobjede. Ono što je generalno dobro na cijelom turniru jest igra centara. Protiv Japana su sidraši (Herceg i Paparić) ukupno postigli čak 7 golova ili točno polovicu. Branimir Herceg je proglašen i igračem utakmice što je razumljivo ne samo zbog broja golova, koliko zbog značaja i trenutka kada je te pogotke postigao. Protiv Japanaca je iznova bilo problema sa šutom s vanjskim pozicija, dok su nam Japanci činili nemalene probleme ponajprije temeljem svoje silne agilnosti i brzine.

Sada ostaje našim mladićima odmoriti se, smiriti i maksimalno usredotočiti za eliminacijski dio nadmetanja. Onaj u kojem se pogreške puno skuplje plaćaju. Utakmica osmine finala predviđena je za sutra (utorak, 16. XII.) u 12.50 sati po našem vremenu.

FOTO: HVS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!