Rukomet

Červar: "Razgovarao sam iskreno sa Štrlekom i jako mi je žao što ga nema, to nam može biti određeni deficit"

Mihaela Bradovski • utorak, 17.12.2019.
Červar: "Razgovarao sam iskreno sa Štrlekom i jako mi je žao što ga nema, to nam može biti određeni deficit"
Foto: FaH

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se za prvu fazu priprema za Europsko prvenstvo. Među okupljenima je 16 igrača koji su završili s klupskim obavezama...

Hrvatska rukometna reprezentacija kreće s projektom Europsko prvenstvo 2020., a na prvoj fazi priprema pojavilo se 16 igrača. Okupili su se Matej Ašanin (PPD Zagreb) i Moreno Car (Nexe) kao vratari, krila Ivan Vida, Fran Mileta, Marin Jelinić (Nexe), David Mandić, Valentino Ravnić (PPD Zagreb) i Lovro Mihić (Orlen Wisla Plock), pivot Marin Šipić (PPD Zagreb) te vanjski igrači Matej Hrstić, Ante Gadža, Josip Vekić (PPD Zagreb), Ante Kuduz (Dinamo Bukurešt), Luka Šebetić (Tremblay) i Luka Stepančić (MOL Pick Szeged).

Da nije bilo "nepredviđenih situacija", na pripremama bi bio i Manuel Štrlek, ali on se zahvalio i neće biti dio reprezentacije na Europskom prvenstvu.

"Ja sam njega uveo u reprezentaciju 2008. uoči Svjetskog prvenstva. Imao sam s njime nekoliko razgovora i jako mi je žao što ga nema. On je izniman realizator i u kontri te nam to može biti određeni deficit. Razgovarali smo iskreno i jako mi je krivo, ali ovo je bila njegova odluka. Ne trebamo više o tome pričati, imamo 28 igrača i ne možemo pričati o jednom. Uvjeren sam da će se vratiti u reprezentaciju, a sada je tražio pauzu", rekao je Lino Červar, a prenosi HRT.

Červar je istaknuo kako se od prvog dana priprema mora početi izgrađivati kult reprezentacije.

"Pripreme moramo odraditi u tri faze jer imamo igrače koji igraju diljem Europe. Prva faza počinje danas i odmah moramo početi stvarati kult reprezentacije. Tu su iskusni igrači i mladi željni uspjeha, ovdje je dosta igrača koji kucaju na vrata reprezentacije."

Druga faza priprema bit će u Poreču od 26. do 30. prosinca, a treća faza je od 1. do 7. siječnja u sklopu koje će biti održan i Croatia Cup s Bosnom i Hercegovinom i Katarom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!