Košarka

Još jedan sjajan nastup Bojana Bogdanovića, presudio i Magicu

Branimir Korać • srijeda, 18.12.2019.
Još jedan sjajan nastup Bojana Bogdanovića, presudio i Magicu
Foto: EPA

Utah Jazz je definitivno izašao iz krize i upisao je novu pobjedu. Ovaj put stradao je Orlando Magic koji je u Salt Lake Cityju svladan 109:102...

Bilo je jedno razdoblje u kojem su Jazzeri očito pali, nisu se mogli spojiti s nekoliko dobrih nastupa, tu je i Bojan Bogdanović upao u probleme i šuterski nije bio na onoj najvišoj razini, međutim, to je prošlost. Još jedna sjajna večer je iza Bogdanovića, a u pravilu kada on igra ovako - Jazzeri ne gube.

Ponovno je Bogdanović igrao vrlo važnu ulogu, Magic nije pronalazio rješenje kako ga zaustaviti i u suradnji s Donovanom Mitchellom iskreirao je novu pobjedu. Zanimljiv statistički podatak, zadnji duo Jazzera koji je ubacio 30 i više poena u jednom susretu bio je Deron Williams i Carlos Boozer prije 11 godina. Bogdanović i Mitchell su im se pridružili.

Protiv Magica imali su utakmicu pod kontrolom najvećim dijelom, u trećoj četvrtini i vrlo solidnu prednost od 18 razlike, međutim Magic se nije raspao već je tražio način kako se vratiti u utakmicu.

Serijom 12:0 krajem treće i početkom četvrte dionice uspio je Orlando smanjiti na 82:77 i vratiti utakmicu u neizvjesnije vode. Jazzeri su uspjeli reagirati i zaustaviti taj prvi nalet, ali sredinom četvrtine stigla je nova serija, ovaj put 15:0 i Orlando je poveo 97:90.

Činilo se da su se Jazzeri raspali, ali trebao im je samo jedan koš da prekinu sušu i krenu prema pobjedi. Na ulasku u zadnje četiri minute Bogdanović ubacuje tricu za smanjenje na 98:95 i pokreće lavinu domaćina. Do kraja susreta Utah radi seriju 17:4, Bogdanović u njoj ubacuje devet poena i domaćin zaključuje dvoboj na najbolji način.

Bojan je odradio 37 minuta i za to vrijeme ubacio 30 poena (5/11 za dva, 6/11 za tri, 2/2 slobodna) uz po pet skokova i asistencija. Mitchell je dodao 30 poena, Joe Ingles 16 poena uz 12 skokova, a Rudy Gobert 12 poena uz 19 skokova i pet asistencija.

Kod Magica DJ Augustin upisao je 22 poena, Evan Fournier 19 (0/8 trica), a Nikola Vučević 12 uz 11 skokova.

NBA:
Utah Jazz - Orlando Magic 109:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!