Nogomet

Održana redovna skupština Hrvatskog nogometnog saveza

Petar Jenjić • četvrtak, 19.12.2019.
Održana redovna skupština Hrvatskog nogometnog saveza
Foto: hns.family

U četvrtak je u Zagrebu pod ravnanjem rukovodstva Hrvatskog nogometnog saveza održana redovna Skupština...

Zagrebački hotel Hilton Garden Inn ugostio je redovnu Skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza, uz prisustvo rukovodstva Saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom te počasnih predsjednika Branka Mikše i Mladena Vedriša, počasnog glavnog tajnika Ante Pavlovića, predstavnika Svjetske organizacije roma Totija Dedića i Elmira Mehmedovića te Edith Lemahl, ravnateljice Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark, koji je kroz suradnju HNS-a dobio potporu Uefine zaklade za djecu.

Predsjednik Šuker pozdravio je prisutne nakon još jedne prekrasne nogometne godine, istaknuvši kako rezultati dokazuju da se u Hrvatskom nogometnom savezu i hrvatskom nogometu radi odličan posao.

Okupljenima se obratio i pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač.

"Imam čast čestitati vam na postignutim rezultatima u 2019. godini, u svim selekcijama, a posebno A-reprezentaciji te koristim prigodu čestitati izborniku Daliću i svim igračima. Čestitam i vama skupštinarima, i vama predsjedniče, jer teško je pronaći savez i predsjednika s takvim uspjesima na sportskom, ali i financijskom planu. Iznimne čestitke svima. Uvijek ste nam na raspolaganju, zajedno radimo na brojnim projektima u razvoju sporta. U HOO-u ćete uvijek imati vjernog partnera, a vama želim da i dalje vodite jednako uspješno Savez kao do sada. Sve najbolje u novoj godini i, naravno, nadam se da ćete se opet vratiti s medaljom."

Milan Čolić iz Gradskog ureda za sport prenio je pozdrave zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića: "HNS i grad Zagreb već duže vremena surađuju na dobrobit nogometa te su uvijek raspoloženi za suradnju, što ćemo i nastaviti. Probat ćemo ubrzat sve procese i pokušati doći do što boljeg rješenja za našu nogometnu reprezentaciju, kako bi mogli nastaviti postizati ovakve iznimno kvalitetne rezultate."

Zahvale i čestitke uputio je i počasni predsjednik Mikša, prije svega Vatrenima na plasmanu na Europsko prvenstvo, kao i Dinamu na iznimno uspješnoj godini te svim ostalim klubovima koji su radom i entuzijazmom podigli razinu kvalitete nogometa.

""Želim čestitati i djelatnicima HNS-a, na čelu s predsjednikom, izvršnim direktorom i ostatkom rukovodstva jer su radili profesionalno te su osigurali financijske uvjete na temelju kojih će sve selekcije moći funkcionirati i stvarati bazu za budućnost. Nama je za vjerovati da će uz takav rad naša reprezentacija i dalje biti visoko rangirana na Fifinoj ljestvici, što je apsolutno čudo za našu malu Hrvatsku, u što se uvjerimo čim pređemo granicu i vidimo kako nas drugi poštuju. Svjedoci smo velikih špekulacija o smjeni predsjednika, direktora, članova IO-a - ako je to okruženje koje je potrebno za ostvarivanje ovakvih rezultata, možda najbolje da se tako i nastavi."

"No, ipak bih se založio da se učini napor da se dogovori, razgovori i zajedništvo pojačaju, jer bi to bila dodatna potpora za rezultate koje imamo. To bi ujedno bio i temelj s kojim bismo mogli ići prema državi i lokalnoj zajednici te da izvršimo pritisak za izgradnju stadiona. Bili smo svjedoci da je i predsjednik Uefe Čeferin rekao da je nemoguće bilo gdje pronaći stadion kakav mi imamo u glavnom gradu. Svima nam je to na duši i stoga stadion treba biti prioritet."

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!