Nogomet

Govor Davora Šukera pred zastupnicima na Skupštini: "Drugi žele učiti od nas jer su impresionirani našim sustavom"

Mihaela Bradovski, hns.family • četvrtak, 19.12.2019.
Govor Davora Šukera pred zastupnicima na Skupštini: "Drugi žele učiti od nas jer su impresionirani našim sustavom"
Foto: hns.family

Davor Šuker kao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza obratio se skupštinarima i svima okupljenima, a govor prenosimo u cijelosti...

"Poštovani zastupnici, članovi Izvršnog odbora, dragi gosti i predstavnici medija,

drago mi je što vas mogu pozdraviti nakon još jedne prekrasne godine za hrvatski nogomet.

Sa svakim novim uspjehom, nogomet se potvrđuje kao jedna od najvećih vrijednosti Hrvatske. Naš dres je najbolji poklon koji možete dati bilo kojem strancu, a naši nogometaši sigurno su najveći ambasadori države u inozemstvu. Drugi žele učiti od nas jer su impresionirani našim sustavom, našim radom i našim rezultatima. To je veliko priznanje svakome od nas tko radi u hrvatskom nogometu i na to zaista možemo biti ponosni!

Naše raspoloženje uvelike ovisi o A-reprezentaciji, a ona nas je još jednom razveselila plasmanom na veliko natjecanje. Izbornik Dalić uspješno je pomladio momčad nakon Rusije te pritom zadržao prepoznatljivo zajedništvo i kvalitetu izvedbe. Upravo zbog toga, s velikim optimizmom gledamo prema Europskom prvenstvu. Čestitam izborniku, stožeru i igračima na plasmanu te im želim puno sreće na Euru.

Savez će reprezentaciji osigurati maksimalne uvjete, kao i uvijek do sada. Vjerujem da će naši navijači uživati u Londonu i Glasgowu, a nadam se i kasnije diljem Europe.

EURO 2020 će biti 11. veliko natjecanje za Hrvatsku od samostalnosti. Taj kontinuitet je najveća potvrda da u hrvatskom nogometu uspjeh nije slučajan već je rezultat sustavnog rada, uz talent koji kao narod imamo za momčadske sportove.

U filmovima ćemo vidjeti dio uspjeha naših reprezentacija kao i dio projekata kojima se bavio Savez u 2019. godini, a više detalja imate i u godišnjacima na svojim stolovima. Stoga se ne bih previše ponavljao, ali još nekoliko događaja moram spomenuti.

Čestitam našoj malonogometnoj reprezentaciji koja je osvojila srebrnu medalju na U-19 Europskom prvenstvu, kao i seniorima koji su izborili nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ove jeseni razveselile su nas naše mlade momčadi. I muške i ženske U-19 i U-17 reprezentacije plasirale su se u elitna kola kvalifikacija za Euro, što je krasan uspjeh.

Na klupskom planu, godinu je obilježio Dinamo kojem čestitam na naslovu prvaka te odličnim nastupima u Europi, kako na proljeće u Europskoj ligi, tako i ove jeseni u Ligi prvaka.

Uspjesi nisu bili vezani samo za zeleni travnjak. Velika mi je čast što ću i iduće četiri godine zastupati interese našeg nogometa u Izvršnom odboru Uefe, gdje djeluje i puno drugih naših dužnosnika.

Uspješno smo okončali zahtjevan projekt pripreme uvođenja VAR-tehnologije u hrvatski nogomet. Čestitam našoj Nogometnoj akademiji na 20 godina rada, kao i brojnim organizacijama i klubovima na 100 godina koje su proslavili ove godine. Pritom ističem 100 godina Zagrebačkog nogometnog saveza, koji je dao nemjerljiv doprinos hrvatskom nogometu.

Ponosan sam na humanitarne aktivnosti naših reprezentativaca i Saveza, kao i na brojne aktivnosti s mlađim uzrastima. Uz sve redovne kampove, podržali smo organizaciju više od 30 turnira za mladež. Nastavili smo i s ulaganjima u infrastrukturu s više od 15 milijuna kuna koje smo rasporedili kroz međužupanijske nogometne odbore.

Rezultati dokazuju da se u HNS-u i hrvatskom nogometu radi odličan posao.

Stoga zahvaljujem svima vama koji radite u klubovima, županijama i nogometnim središtima te u Uredu Saveza na vašem ogromnom doprinosu hrvatskom nogometu, jer bez vas ne bi bilo ni ovakvih uspjeha.

Nastavimo istim tempom i budimo ponosni!"

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!