Košarka

Bucksi učvrstili vodeću poziciju razbijanjem Indiane, Lakersi poraženi bez Jamesa, Zubac dobro krenuo u porazu Clippersa

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.12.2019.
Bucksi učvrstili vodeću poziciju razbijanjem Indiane, Lakersi poraženi bez Jamesa, Zubac dobro krenuo u porazu Clippersa
Foto: EPA

U noćnom programu u NBA ligi odigrana su četiri susreta, a najzanimljiviji trebao je biti onaj u Wisconsinu, međutim Pacersi nisu imali odgovora na sjajnu igru Bucksa i upisali su težak poraz...

Milwaukee Bucksi učvrstili su status najbolje momčadi lige visokom pobjedom protiv Indiana Pacaresa sa 117:89. Malcolm Brogdon vratio se u Milwaukee, doduđe u krivom dresu, ali lijepo je dočekan, osim na parketu. Tu su Bucksi bili nemilosrdni i pregazili su Pacerse.

Još su Pacersi održavali nekakvu ravnotežu u prvom poluvremenu gdje Bucksi nisu stvorili beliku razliku, ali u drugom dijelu Indiana je ubacila samo 34 poena, točno onoliko koliko su Bucksi ubacili u zadnjoj četvrtini. Inače Pacersi su samo u trećoj ubacili 33, poen manje nego u cijelom drugom poluvremenu.

Bucksima je ovo peta utakmica bez Erica Bledsoea i četvrta pobjeda. Wesley Matthews ubacio je 19 poena, a Giannis Antetokounmpo 18 uz 19 skokova i devet asistencija. Kod Pacersa Domantas Sabonis završio je s 19 poena, 18 skokova i pet asistencija, Doug McDermott dodao je 15 poena, a Malcolm Brogdon deset poena i deset asistencija.

Lakersi su moćni, ali samo kada igraju i Anthony Davis o LeBron James. Čim jedan nedostaje, Lakersi su u problemima i to se vidjelo i noćas. Bez LeBrona teško su stradali kod kuće protiv Denver Nuggetsa. Još LeBron i može povući i ponekog razigrati, ali Davis ne može sam donositi pobjede protiv jačih protivnika.

Nuggetsi su susret riješili u drugom poluvremenu kada su stvorili razliku i zaigrali puno bolje. Davis je nešto pokušavao, ali izuzev Kylea Kuzme, nije imao nikakvu pomoć.

Paul Millsap predvodio je strijelce Nuggetsa s 21 poenom, Gary Harris dodao je 19 poena i pet asistencija, a Will Barton 14 poena, 13 skokova i pet asistencija. Kod Lakersa Davis je ubacio 32 poena uz 11 skokova, a Kuzma 16 poena i oni su bili jedini dvoznamenkasti kod LA-a.

Oklahoma City Thunder odnio je pobjedu protiv Los Angeles Clippersa koji su igrali bez Kawhija Leonarda i Patricka Beverleyja. Clippersi su pali u završnici kada je glavnu ulogu odigrao Dennis Schröder i odveo Thunder do pobjede.

Ivica Zubac imao je odličan ulazak u utakmicu, tu prvu "smjenu" odradio je jako dobro, a kasnije su i Clippersi zaigrali drugačije, nije imao niti toliko lopti i praktički sve što je skupio, skupio je u početku. Ukupno je odigrao 18 minuta i upisao sedam poena (3/4 za dva, 1/1 slobodna) uz osam skokova i dvije asistencije.

Shai Gilgeous-Alexander završio je s 32 poena i pet asistencija, Schröder je dodao 28 poena, šest asistencija i pet skokova, a Steven Adams 20 poena i 17 skokova. Kod Clippersa Lou Williams upisao je 22 poena i sedam asistencija, a po 18 poena dodali su Paul George i Montrezl Harrell (osam skokova).

Hornetsi su večer ranije imali tešku utakmicu protiv Jazzera i nisu bili spremni na još jednu takvu protiv Celticsa. Ovaj susret sa zanimanjem su čekali Terry Rozier i Kemba Walker koji su igrali protiv svojih bivših momčadi, a uspješniji je bio Kemba u svakom pogledu.

Inače Celticse je do visoke pobjede predvodio Jayson Tatum s 39 poena i 12 skokova dok je Walker dodao 23 poena. Kod Hornetsa Devonte Graham je završio s 23 poena i deset asistencija (6/13 trica), a Bismack Biyombo dodao je 18 poena.

NBA:
Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 119:93
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 104:128
Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 118:112
Boston Celtics - Charlotte Hornets 119:93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!