Nogomet

Leko nakon otkaza u Al Ainu: "Klub je imao možda prevelike ambicije s ovakvim igračkim kadrom"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 23.12.2019.
Leko nakon otkaza u Al Ainu: "Klub je imao možda prevelike ambicije s ovakvim igračkim kadrom"
Foto: EPA

Ivan Leko nije se dugo zadržao u Al Ainu. Svega šest mjeseci nakon što je predstavljen kao novi trener ovog kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, došlo je do raskida suradnje...

Ivan Leko vraća se u Belgiju nakon neočekivano kratke avanture u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Hrvatski stručnjak brzo je saznao kako su tamošnji vlasnici klubova brzi na okidaču, strpljenja nije bilo i nakon šest mjeseci ugovor je raskinut.

Leko je imao ugovor do ljeta 2021. godine, rezultati i nisu bili toliko loši, međutim u Al Ainu priznaju samo i isključivo pobjede i odlučili su se za ovaj potez.

"Klub je možda imao malo previsoke ambicije s obzirom kakav je igrački kadar imao na raspolaganju, zanima ih isključivo naslov prvaka", istaknuo je Leko.

"U zadnjoj utakmici nisam imao na raspolaganju petoricu važnih igrača i to nam je jako otežalo posao. Iako ova avantura nije dugo trajala za mene i moju trojicu pomoćnika, svejedno na ovo gledam kao na pozitivno iskustvo."

Leko neće dugo mirovati i nada se novom poslu. Ne bi imao ništa protiv da to bude baš u Belgiji gdje je vodio Leuven, St. Truiden i Club Brugge.

"Vidjet ćemo što nam budućnost nosi i hoće li doći ponude. Ovdje sam odrastao kao trener i imam dovoljno vjere u sebe."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!