Rukomet

Červar: "Vremena je malo i zato ćemo svaki od planiranih osam treninga maksimalno iskoristiti"

Petar Jenjić • ponedjeljak, 23.12.2019.
Červar: "Vremena je malo i zato ćemo svaki od planiranih osam treninga maksimalno iskoristiti"
Foto: FaH

Završen je prvi dio priprema rukometne reprezentacija, a drugi dio kreće 26. prosinca. Izbornik Lino Červar kazao je da se dobro radilo, a da će sada krenuti i uigravanjem te detaljnom analizom protivnika...

Hrvatska rukometna reprezentacija završila je prvi dio priprema za Europsko prvenstvo, a izbornik objavio je popis 20 igrača. Ovaj period obilježile su ozljede Lovre Mihića i Frana Milete.

"Jako mi je žao zbog ozljeda koje su povećale probleme koje imamo u zadnje vrijeme. Nadams e da će biti bolje vijesti s ostalim igračima kad se ponovno okupimo", kazao je izbornik Lino Červar.

26. prosinca počinje drugi dio priprema u Poreču, a traje četiri dana.

"Ovih smo dana dobro radili, dosta smo razgovarali, posebno s mladima koji imaju malo staža u reprezentaciji. Otpustili smo Morena Cara jer treći će vratar biti Mate Šunjić, kao i Gianfranca Pribetića i Halila Jaganjca koji ionako nisu na popisu igrača koji konkuriraju za nastup na Europskom prvenstvu."

Neki se igrači još trebaju priključiti.

"Budući da imamo samo jednog kružnog igrača, zadržali smo Nikolu Grahovca da nam pomogne u ovoj fazi priprema. U drugoj fazi počinjemo s uigravanjem, taktičkim dijelom i detaljnom analizom protivnika. Vremena je malo i zato ćemo svaki od planiranih osam treninga maksimalno iskoristiti", dodao je Červar.

Vratari: Marin Šego (Montpellier HB), Matej Ašanin (PPD Zagreb) i Mate Šunjić (US Ivry Handball), krilni igrači: Zlatko Horvat, David Mandić, Valentino Ravnić (PPD Zagreb), Ivan Vida, Marin Jelinić (RK Nexe) i Vlado Matanović (Gorenje Velenje), vanjski igrači: Luka Cindrić (Barcelona), Igor Karačić (PGE VIVE Kielce), Ante Gadža, Matej Hrstić, Josip Vekić (PPD Zagreb), Ante Kuduz (Dinamo Bukurešt), Josip Šarac (Celje PL), Luka Stepančić (MOL Pick Szeged) i Luka Šebetić (Tremblay France Handball) te kružni napadači: Marin Šipić (PPD Zagreb) i Nikola Grahovac (RK Dubrava)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!