Tenis

Federer: "Ne mogu zaustaviti Nadala i Đokovića u rušenju Grand Slam rekorda"

Mihaela Bradovski • utorak, 24.12.2019.
Federer: "Ne mogu zaustaviti Nadala i Đokovića u rušenju Grand Slam rekorda"
Foto: EPA

Kraj karijere Rogera Federera polako se bliži, a prijeti mu i gubitak rekorda po broju osvojenih Grand Slam turnira. Njega to ne zabrinjava i to vidi kao nešto što je moguće...

Roger Federer osvojio je najviše Grand Slam titula u povijesti tenisa, ima ih čak 20, ali lako je moguće da neće ostati na vrhu. Konkurencija nije daleko, Rafael Nadal ima jednu manje i iako je načet ozljedama znatno je mlađi, a još mlađi je Novak Đoković koji ih ima 16.

Kao poseban trenutak Federer je istaknuo onaj trenutak kada je prestigao Petea Samprasa i postao igrač s najviše osvojenih Grand Slam titula. Sampras je sada daleko iza njega sa 14 osvojenih.

"Poseban trenutak je bio kada sam srušio rekord, a ne to što ga držim. I kada mene netko prestigne, također treba biti sretan. Ne mogu zaustaviti Nadala i Đokovića, mogu samo kontrolirati ono što je u mojoj moći. Cilj broj jedan je ostati zdrav jer ako sam zdrav, onda mogu ostvariti dosta toga, a ima još stvari koje bih volio. Kažu da vrijeme leti kada uživate, tako je bilo i sa mnom, imao sam sjajnih godina na Touru. Puno toga sam osjetio, ali naravno da će mi nedostajati ta teniska obitelj i turniri", kaže Federer.

"Kada prestanem profesionalno igrati tenis, neću se ostaviti tenisa u potpunosti. Karijeri mora doći kraj jer jednostavno niste više sposobni igrati iz zjedna u tjedan, ali to ne znači da ne mogu povremeno odigrati jako dobar meč."

Federer ističe kako ne misli da se mora oprostiti nekom velikom pobjedom već jednostavno kada dođe vrijeme za odlazak, otići će.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios27.12.2019. u 11:31
    Sampras ih ima osvojenih 14, a ne 16.
    rios