Košarka

Božić u NBA ligi otvoren glatkom pobjedom Bostona u Kanadi

Branimir Korać • srijeda, 25.12.2019.
Božić u NBA ligi otvoren glatkom pobjedom Bostona u Kanadi
Foto: EPA

Boston Celticsi odigrali su odličnu utakmicu u Torontu i u velikom božićnom programu u NBA ligi upisali su pobjedu. Slavili su sa 118:102 u velikom danu za Enesa Kantera koji je napokon prešao državnu granicu...

Oslabljeni Toronto Raptorsi nisu uspjeli iznenaditi Boston Celticse. Točno tako, Raptorsi bez Pascala Siakama, Marca Gasola i Normana Powella prije svih, nisu bili favoriti bez obzira što su bili domaćini i što su u zadnjim susretima tako oslabljeni bili posve ravnopravni pa ćak i pobjeđivali.

Boston je ipak druga priča, Celticsi s oporavljenim Gordonom Haywardom odradili su primjerno posao, izdominirali su susretom i zasluženo slavili. Završilo je 118:102 uz dojam da je moglo biti i uvjerljivije.

Bio je to ujedno i veliki dan za Enesa Kantera koji iz političkih razloga i straha od uhićenja nije napuštao SAD i utakmice u Kanadi nije igrao, no ovaj put je uz posebno uvjeravanje kanadskog ministra vanjskih poslova doputovao u Toronto i nastupio u dresu Celticsa.

Raptorsi su bili bolji samo u početku susreta. Poveli su s 10:0 i savršeno otvorili susret, ali nakon toga je uslijedila serija Bostona čak 22:4 za preuzimanje kontrole nad dvobojem.

Do odlaska na odmor gosti su u nekoliko navrata bili na dvoznamenkastoj razlici, Toronto se vraćao na minus tri, ali svaki put uslijedio bi odgovor Bostona koji je održavao stečenu prednost.

Pobjednik je riješen početkom drugog poluvremena kada se Boston u potpunosti odvojio na dvoznamenkastu prednost i više nijednom nije dopustio domaćinu da dođe na jednoznamenkastu razliku.

Najbolji u redovima Bostona bili su Jaylen Brown s 30 poena (5/7 za tricu) i šest skokova, Kemba Walker s 22 poena (5/10 trica) te Enes Kanter s 12 poena i 11 skokova.

Kod Raptorsa Fred VanVleet ubacio je 27 poena uz šest asistencija, a Chris Boucher dodao je 24 poena i šest skokova.

NBA:
Toronto Raptors - Boston Celtics 102:118

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!