Košarka

Važna Bogdanovićeva trica u završnici, Jazzeri preživjeli nalet Blazersa

Branimir Korać • petak, 27.12.2019.
Važna Bogdanovićeva trica u završnici, Jazzeri preživjeli nalet Blazersa
Foto: EPA

Utah Jazz stigao je do pobjede na svom parketu protiv Portland Trail Blazersa sa 121:115. Bojan Bogdanović nije briljirao dobrim dijelom susreta, ali je u završnici susreta odradio svoje najbolje minute i igrao važnu ulogu u pobjedi...

Sjajna utakmica u Salt Lake Cityju koja se činila riješenom nakon tri četvrtine, ali Blazersi su se borili i izborili za potpuni povratak u utakmicu i smanjenje na samo poen zaostatka. Ipak završnica je pripala Jazzerima koji su odnijeli pobjedu.

Portland je izgubio utakmicu puno prije tih zadnjih 12 minuta u kojima si je samo pružio priliku za preokret. Predugo je Damian Lillard bio jedini koji je nešto pokušavao kod Blazersa, ostali nisu bili raspoloženi, ali bilo je dovoljno da se priključi još jedan igrač i to CJ McCollum pa da se sve zakomplicira.

Bojan Bogdanović nije odigrao bajnu utakmicu, dapače, ali je zato u završnici odradio svoj dio posla i pogodio kada je to bilo najpotrebnije.

Minutu i 45 sekundi prije kraja susreta Rudy Gobert je krajnjim naporom spasio loptu koja je već išla u aut, odbio ju je do Bogdanovića koji ubacuje svoju prvu tricu na susretu za 112:107. Uzvratio je tricom Lillard na drugoj strani, a nakon toga Bogdanović iz teške pozicije asistira Mitchellu za novu tricu.

Do kraja susreta Bogdanović ubacuje još tri slobodna bacanja, a Jazzeri izdržavaju taj nalet Blazersa.

Uoči posljednje četvrtine domaćin je vodio 96:76, a gosti su za manje od osam minuta napravili 26:7 i potpuno zakomplicirali dvoboj.

Bogdanović je na kraju za 37 minuta upisao 16 poena (4/8 za dva, 1/7 za tri, 5/7 slobodna) uz četiri skoka.

Donovan Mitchell predvodio je Jazzere s 35 poena i sedam asistencija, većinu uglavnom u drugom poluvremenu, a u prvom dijelu briljirao je Joe Ingles koji je završio s 26 poena (6/10 trica) i pet skokova. Rudy Gobert upisao je 16 poena i 15 skokova.

Kod Blazersa Lillard je ubacio 34 poena (7/13 trica) uz osam asistencija, McCollum 25 poena, a Anfernee Simons 15 poena uz deset skokova. Mario Hezonja grijao je klupu.

NBA:
Utah Jazz - Portland Trail Blazers 121:115

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!