Nogomet

Rangersima pobjeda u Old Firmu, Barišić i Katić krvnici Celtica!

Matej Kačan • nedjelja, 29.12.2019.
Rangersima pobjeda u Old Firmu, Barišić i Katić krvnici Celtica!
Foto: EPA

21. kolo škotskog Premiershipa se igra ovaj vikend, a u nedjelju je odigran i jedan od najvećih derbija na svijetu. Old Firm ovog je puta s 1:2 pripao Rangersima koji su pobijedili na hrvatski pogon...

Poznato je da je Old Firm jedna od najpoznatijih nogometnih utakmica na svijetu. Derbi grada Glasgowa uvijek izaziva posebne emocije na Otoku, a zbog financijskih nedaća Glasgow Rangersa posljednjih sezona je gubio na važnosti. No ove nedjelje mogli smo vidjeti dašak stare kompetetivnosti jer su Rangersi na Celtic Parku slavili s 1:2, a poseban obol pobjedi dali su Hrvati.

Već u prvoj važnijoj situaciji na susretu sudjelovao je Nikola Katić hrvatski stoper u dresu Rangersa je držao protivnika u duelu, a sudac je to ocijenio dovoljnim za najstrožu kaznu i žuti karton za Katića. Ipak Rangersi nisu kažnjeni jer Allan McGregor brani udarac Ryana Christieja.

Hrvatsku čast iskupio je Borna Barišić u 36. minuti s lijevog boka. Hrvatski branič poslao je loptu u šesnaesterac, a istu je spremno dočekao Ryan Kent koji volejem utišava Celtic Park i dovodi Rangerse u 0:1 vodstvo.

Do kraja poluvremena Celtic je sretno i spretno izjednačio. Jedan udarac odbio se od sretnog Odsonnea Edouarda te je lopta u mreži, a Edouard upisuje pogodak za 1:1. S tim se rezultatom otišlo i na odmor, a isti je stajao do 56. minute i novog hrvatskog bljeska.

Borna Barišić izveo je korner u 56. minuti, a lopta je pronašla baš Nikolu Katića koji glavom zabija pobjednički pogodak. Do kraja susreta je Celtic prijetio nekoliko puta, ali do pogotka nije došao. Vrijedi napomenuti i da su Rangersi kraj dočekali s desetoricom jer je Alfredo Morelos u petoj minuti nadoknade dobio drugi žuti karton.

Tako Steven Gerrard može biti prezadovoljan svojim hrvatskim trupama koje su upisale dvije asistencije i pogodak u derbiju, a Rangersi su se približili Celticu na tek dva boda zaostatka uz utakmicu manje te eventualnom pobjedom u zaostalom susretu mogu preuzeti i tron ljestvice.

Celtic - Rangers Rezultati uživo

Škotska Premier liga, 21. kolo:
Celtic - Rangers 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!