Rukomet

Gubica i Milošević najbolji sudački par svijeta 2019. godine u izboru Handball Planeta

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 30.12.2019.
Gubica i Milošević najbolji sudački par svijeta 2019. godine u izboru Handball Planeta

Nakon što su nedavno na Večeri hrvatskog rukometa po 11-ti put izabrani za najbolji sudački par u Hrvatskoj, Matija Gubica i Boris Milošević dobili su danas još jedno veliko priznanje. U izboru portala handball-planet.com, čiji žiri čine sportski rukometni novinari i navijači širom svijeta, hrvatski sudački dvojac izabran je za najbolji svjetski rukometni par.

Naime, novinari i navijači iz cijeloga svijeta (a ove godine bilo ih je više od 6000) odlučili su da je hrvatski sudački par bio najbolji u godini na izmaku. Oni su, podsjećamo sjajno sudili na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj, gdje su dobili priliku da vode dvije najvažnije utakmice toga natjecanja – jedno polufinale i finale. Nekoliko mjeseci kasnije sudili su i finale Super Globe turnira u Saudijskoj Arabiji, što je bio još jedan veliki znak priznanja IHF-a. O utakmicama Lige prvaka ili hrvatskih natjecanja da ne govorimo. Sve je bilo perfektno. Matija Gubica i Boris Milošević suvereno su pobijedili ispred njemačkog dvojca Lars Geipel i Markus Helbig, odnosno Danaca Martina Gjedinga i Madsa Hansena.

Važno je reći da je riječ o neslužbenom izboru handball-planet.com portala, jednog od najvećih i najutjecajnijih u rukometnom svijetu. Naime, ni jedna od dvije najveće rukometne federacije svijeta, IHF odnosno EHF, svjetska i europska rukometna organizacija nemaju takve izbore. Ali i sam pogled na popis pobjednika posljednjih godina, čini nas ponosnim jer potvrđuje ono što mi znamo godinama, da su Matija Gubica i Boris Milošević najbolji sudački par svijeta.

AUTOR: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!